Provincie Noord-Holland biedt ruimte aan startups

0

De provincie Noord-Holland zoekt startups die zich vanaf juni willen vestigen in de nieuwe winkelplint van het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem. De startups krijgen niet alleen zes maanden huisvesting, maar ook begeleiding, training en toegang tot de expertise van de provincie.In ruil hierrvoor bedenken de startups innovatieve oplossingen voor provinciale vraagstukken.

Startups die geïnteresseerd zijn, kunnen zich vanaf 2 mei aanmelden. Overheden werken steeds meer samen met startups. Amsterdam, Den Haag en de provincie Gelderland doen dit bijvoorbeeld al.

De vraagstukken waarvoor de provincie oplossingen zoekt hebben te maken met slim (her-)gebruik van grondstoffen, slimme manieren waarop de provincie burgers kan betrekken bij haar besluitvorming en de ambitie van Noord-Holland om in 2050 een duurzame energievoorziening te hebben. Oplossingen op het gebied van technologisch ‘slimme infrastructuur’ zouden kunnen helpen om de verkeerssituatie in de provincie te verbeteren. Startups die een ander goed idee hebben in een niet genoemde categorie, kunnen hun ideeën ook insturen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een Wildcard.

Een beoordelingscommissie, bestaande uit een innovatiecoach, projectleiders van de provincie Noord-Holland en een aantal innovatie-experts, nodigt op basis van de inschrijvingen twee of drie startups per thema uit een presentatie te geven. Zij worden beoordeeld op een aantal algemene en een aantal specifieke criteria per vraagstuk. Deze zijn te vinden op startupinresidence.com. Daar is ook het inschrijfformulier te vinden voor aanmelding. Maximaal vijf startups komen in aanmerking voor deelname aan het programma.