Pa Dada op vaderdag in de Philharmonie

0

PA DADA? Tja. Omdat er meteen muziek in zit als je die “woorden” uitspreekt. Van Mancini tot E.L.P. met Peter Gunn en van de Jong met van Otterloo tot Davis met So What. Dat je er beelden bij ziet. Of je nu 8 of 88 bent. Het maakt het een en ander los. Nou ja. En natuurlijk vanwege dat PA en DADA.” Aldus Dick Kreuger, initiatiefnemer van de organiserende stichting Kunststuk en evenement PA DADA op Vaderzondagmiddag 18 juni a.s. in de Grote Foyer én Kleine Zaal van de Philharmonie in Haarlem.

Hoe het een het ander heeft losgemaakt, is tussen 12:00u en 14:00u gratis te zien in de Grote Foyer en waar de Haarlemse beeldhouwer Erik van Spronsen i.s.m. de Moving Academy for Performing Arts beelden vertoont van Circle Environment van Krekel van Spronsen. Die beeldengroep was aanleiding tot een danschoreografie en tot speciaal geschreven muziek. Vergelijkbaar danst Haarlems MAS&CO. in de draadinstallatie Studio van Dick Kreuger, met Jaime van Eijkelenborg al improviserend op snaar. Een linodruk van de Bloemendaalse Joke Aelberts heeft hieraan ten grondslag gelegen. ART YOU GO! promoot in deze context hedendaagse kunst. En met zijn hoofd vol proza en poëzie taalt Nuel Gieles overal en ergens naar. Tussendoor is er nog een confetti van korte muzikale optredens.

Horen en zien vergaat je vanaf 15 Euro tussen 15:00u en 17:00u tijdens de matineevoorstelling in de Kleine Zaal en waar het Haarlems Amateur Symfonie Orkest o.l.v. Annelies Smit er op los blaast, met het Flowerdale Boys Choir in het kielzog. Stadsdichter Willemien Spook zal daarna even het rustpunt zijn, voordat Ariaitalia je de pauze in zingt met werken van Bellini, Vivaldi en Puccini. Haarlems AINA trapt hierna akoestisch af met werk van haar Bitterzoet en de Horizon, waarna Zang en Vriendschap Haarlemse pop laat horen en je weer stil krijgt met werk van Paul Simon. Daarna nemen Monique de Adelhart Toorop en PieterJan Cramer van den Bogaart je nog even mee op zoektocht naar de vader- figuur. En anders dan anders zitten die deelnemers ook gewoon naast de bezoeker in die Kleine Zaal!

Want dat hebben de deelnemende fondsen ook wel begrepen. Dat het voor bezoekers leuk is om de interactie tussen de deelnemers aan PA DADA mee te maken. En dat het voor die deelnemers wel ’s leerzaam kan zijn om om je heen te kijken. Verbindingen aan te gaan. Van het Prins Bernhardfonds tot het VSBfonds wensen die PA DADA “veel succes met dit mooie project!”. En de deelnemers zelf? Zoals Jantien Volgers van AINA dat zegt : “Wordt vast een prachtige middag. We hebben er zin in!”philharmonie

Info
Meer informatie inloop foyer en kaarten zaal op https://kunststuk.wordpress.com en op www.theater-haarlem.nl.