Haarlemmer aangehouden voor heling auto

0

De politie heeft zondag rond middernacht een Haarlemmer aangehouden voor heling van een auto.

Om ongeveer 21.00 uur kreeg de politie melding van diefstal van een auto die geparkeerd stond op het Begijnhof. Later op de avond, rond middernacht, zagen agenten de auto rijden over Planetenlaan. Toen de bestuurder van de auto de politieauto zag, zette hij de auto aan de kant bij het tankstation en begon te rennen in de richting van de Jan Gijzenkade. De agenten hebben de achtervolging ingezet, maar verloren de man uit het oog. Het gebied werd afgezet door meerdere agenten en diensthond Jari mocht zijn neus gebruiken. Jari vond de verdachte die zich had verstopt in een achtertuin van een woning aan de Roerdompstraat.

De 18-jarige Haarlemmer is aangehouden en ingesloten.