Noord-Hollandse organisaties hebben hoge opbrengst tijdens Oranje Fonds Collecte

0

Totaalopbrengst landelijke collecteweek bijna 650.000 euro

Twee Noord-Hollandse organisaties hebben een bijzonder hoge opbrengst ingezameld tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte. Educatieve tuin De Heimanshof uit Hoofddorp heeft 2.265,77 euro opgehaald en Stichting Fun en Fit uit Volendam 2.033,21 euro. Alleen de Gelderse Stichting Ruilvoet haalde meer op: 2.444,25 euro. Alle drie de organisaties krijgen van het Oranje Fonds 500 euro extra bovenop hun opbrengst om dit mooie resultaat te vieren. In totaal werd tijdens de landelijke collecteweek van 6 t/m 10 juni 647.911,97 euro opgehaald. 95.418,08 euro daarvan is ingezameld in Noord-Holland.

Ondanks de mooie opbrengsten van deze twee Noord-Hollandse organisaties, mag Noord-Holland zich dit jaar niet de meest vrijgevige provincie noemen. Die eer gaat naar Friesland met gemiddeld 0,26 euro per bereikte voordeur. Ook de Zeeuwen en Groningers hebben gul gegeven. In beide provincies werd gemiddeld 0,24 euro per bereikte voordeur in de collectebussen gedaan. Hoewel in Zuid-Holland in totaal het meeste geld werd opgehaald (114.053,89 euro), scoort de provincie het laagst als we kijken naar relatieve cijfers. Er werd gemiddeld 0,14 euro per bereikte voordeur opgehaald. In Noord-Holland haalden de collectanten gemiddeld 0,19 euro per bereikte voordeur op. De organisaties leverden het opgehaalde collectegeld in bij RegioBank, die zorgden voor een vlotte en veilige afdracht van het geld.

Schiermonnikoog
Friesland levert ook de meest vrijgevige gemeente. Op Schiermonnikoog gooiden mensen per bereikte voordeur het meest in de collectebus: 2,04 euro. Dat op het Waddeneiland gulle mensen wonen was al bekend, want ook vorig jaar bleek dit de meest vrijgevige gemeente te zijn. Na Schiermonnikoog zijn de inwoners van de gemeente Heumen het gulst. Zij gaven gemiddeld 1,23 euro aan de collectant.

Enthousiasme
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Ik ben ontzettend trots op alle collectanten die zich vol enthousiasme, door weer en wind, hebben ingezet. Duizenden mensen zijn de straat op gegaan om ons land een stukje socialer te maken. Zij maken het verschil. Niet alleen voor ons, maar zeker ook voor de organisaties waar zij zich belangeloos voor inzetten. Op naar de collecteweek van 2018!

Collecte
Het was de derde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het transport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt initiatieven die Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk socialer maken. Het afgelopen jaar ondersteunde het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)