Unieke Street Art combinatie in Zandvoort aan Zee

0

Zandvoort aan Zee komt deze zomer met een unieke combinatie van street art en zandsculpturen. Door een straattekening te combineren met een reeds bestaand zandsculptuur worden de twee gevormd tot één kunstwerk.

Sinds afgelopen juni staan de Hollandse Meesters centraal in Zandvoort aan Zee. Door de samenwerking aan te gaan met het Hermitage Amsterdam, de Rijksstudio, Escher in het Paleis, het Rembrandthuis en het Amsterdam Museum wordt zo goed mogelijk invulling gegeven aan dit thema. Zo is er in het Zandvoorts Museum een prachtige expositie samengesteld uit beeldmateriaal van de betrokken musea en is er op de Zandvoortse boulevard een gratis te bezoeken buitenexpositie. Maar het hoogtepunt in het culturele aanbod zijn de Zandsculpturen, voortgekomen uit het laatste EK Zandsculpturen in Zandvoort.

Vanaf 24 juli wordt er een extra bezienswaardigheid aan het culturele spectrum toegevoegd. Op het Raadhuisplein, Gasthuisplein en Badhuisplein worden (3D) tekeningen gemaakt, uiteraard geheel in lijn met de Hollandse Meesters. Eén van de tekeningen op het Badhuisplein gaat verder waar het zandsculptuur ophoudt, zodat het sculptuur en de tekening één geheel vormen.

Bezoekers kunnen niet alleen kijken naar de straattekeningen. Op 30 juli wordt er een workshop gehouden op de Boulevard de Favauge naast de buitenexpositie. Bezoekers kunnen tussen 12.00 en 18.00 uur vrij inlopen en gratis deelnemen aan de workshop. De kunstenaars maken een basisopzet en de deelnemers kunnen helpen invullen. Voor de ‘echte’ kunstenaars met ervaring is er ruimte om zelf invulling te geven binnen de kaders van het thema. Dit wordt een werk van 5 meter x 40 meter waarin alle componenten van de Hollandse Meesters en Zandvoort terug kunnen komen.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)