Twee straatroven in Haarlem binnen een uur

0

Op woensdagmiddag werden binnen een uur twee straatroven gepleegd in Haarlem.

De eerste straatroof vond plaats op de Hazepaterslaan, nabij de Wagenweg. Omstreeks 12.00 uur werd een 75-jarige vrouw aangesproken door een man. De man bedreigde de vrouw met een mogelijk vuurwapen. Hij eiste haar tas. Toen de vrouw deze niet af wilde geven, fietste de dader weg. De vrouw raakte niet gewond en er werd niets buit gemaakt.

De tweede straatroof vond plaats omstreeks 12.30 uur op de Floresstraat, ter hoogte van de Rijksstraatweg. Een 27-jarige man werd aangesproken door een man op een fiets. Ook in dit geval werd het slachtoffer bedreigd met een mogelijk vuurwapen en moest hij zijn tasje afgeven. De dader ging er vandoor met een plastic draagtas, waarin een telefoon, geld en bankpasjes zaten. Ook bij deze straatroof raakte niemand gewond.

De politie stelde in de omgeving van beide straatroven een onderzoek in. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen.

Getuigen
De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat het om dezelfde dader gaat. Eventuele getuigen van de straatroven worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op telefoonnummer 0800-7000.