Reumafonds roept Haarlem op om begrip te kweken voor reuma

0

Aanstaande donderdag 12 oktober is het WereldReumaDag 2017 en lanceert het Reumafonds haar eigen tulp. De tulp staat centraal in de ‘Kweek begrip, plant een bol’-campagne. Het Reumafonds roept ook in Haarlem op om een bol te planten en zo begrip te kweken voor mensen met reuma. De tulpenbollen van het Reumafonds worden op donderdag 12 oktober uitgedeeld op NS Station Haarlem, zodat iedereen overal, thuis, op het werk of op school, begrip kan kweken voor reuma. Want begrip verzacht de pijn van reuma.

Helft van mensen met reuma ervaart onbegrip
Reuma betekent moeite met bewegen, extreme vermoeidheid en ondraaglijke pijn. Omdat je dat niet altijd ziet, én omdat de klachten van dag tot dag verschillen, ervaren veel reumapatiënten onbegrip: dat is dus pijn bovenop pijn. Uit recent onderzoek van het Reumafonds blijkt dat maar liefst 50 procent van de mensen met reuma onbegrip ervaart. 1 op de 9 mensen in Nederland leeft met een reumatische aandoening. Reuma is een van de grootste chronische ziekten in Nederland, komt op alle leeftijden voor en omvat meer dan 100 verschillende aandoeningen. Iedereen kent wel iemand met reuma, maar weinig mensen weten wat het betekent om met reuma te leven.

Kennis vergroten = meer begrip
Je kunt pas begrip voor reuma tonen als je er meer van weet. Daarom staat vanaf WereldReumaDag tot aan het moment dat de tulpen in bloei staan (eind maart 2018) het vergroten van de kennis over reuma centraal. Nederlanders worden opgeroepen om op www.reumafonds.nl een virtuele tulpenbol te planten en daarmee begrip te kweken. De bollenplanters worden tijdens het groeiproces van de eigen tulp door persoonlijke verhalen, feiten en cijfers meegenomen in de wereld van mensen met reuma. Op en rond WereldReumaDag 2017 (12 oktober) deelt het Reumafonds ook tulpenbollen uit op grote NS stations, bij tuincentra van Life & Garden en bij allerlei activiteiten die de lokale reumapatiëntenverenigingen organiseren door heel het land. Zodat iedereen overal, thuis, op het werk of op school, begrip kan kweken voor reuma. Want begrip verzacht de pijn van reuma.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)