Frommermann op kersttournee met Tommy Wieringa

0

Schrijver maakt debuut als zanger

Dit jaar vieren de mannen van Frommermann het kerstfeest samen met schrijver Tommy Wieringa. Hoewel nog altijd met een knipoog, zijn de voorstellingen minder baldadig dan de afgelopen jaren.

We willen bovenal prachtige liederen brengen, kerstmuziek door de eeuwen heen van onder meer Schubert, Rachmaninov en Reger en hits als Feliz Navidad, Have yourself a merry little Christmas”, zegt Frommermann-gitarist Paul van Utrecht. Tommy Wieringa vertelt verhalen en zorgt voor warme woorden in donkere dagen. Over familievetes versus verzoening, over licht versus duister en over kerstmaal versus eenzaamheid. Speciaal voor deze voorstelling schreef hij ook enkele nieuwe teksten. Tevens maakt de auteur zijn debuut als zanger.

Het karakteristieke aan kerst blijft toch het plezier maar ook het drama eromheen”, zegt Wieringa. “De eenzamen lijden extra omdat de rest van de wereld samenkoekt rond de kerstboom.” De schrijver laat zich vooral inspireren door de muziek. “Het valt me op dat er veel liederen gaan over moeder en zoon; Maria en het Christuskind. Deze traditie is een inspiratiebron voor mijn verhalen. De laatste twintig jaar ben ik veel in kloosters in binnen- en buitenland geweest. De stukken die ik daarover heb geschreven, passen wonderwel bij deze voorstelling.

Arrangementen zijn van onder meer Rutger de Bekker, Hans Cassa, Wijnand van Klaveren, Tijs Krammer, Maartje Meijer, Paul van Utrecht, Patricio Wang en Mattijs van de Woerd. Frommermann bestaat uit Jan-Willem Schaafsma en Erik Slik – tenor, Mattijs van de Woerd en Jan Willem Baljet – bariton, Mitchell Sandler – bas, Paul van Utrecht – gitaar en David Bollen – piano. Verteller en tekstbijdragen: Tommy Wieringa. Eindregie: Daniël Samkalden.

SPEELLIJST FROMMERKERST 2017

  • ZA 16 DEC 14:00 UUR AMSTERDAM NOORDERKERK
  • ZA 16 DEC 20:30 UUR BUSSUM TINDALVILLA
  • DO 21 DEC 20:30 UUR IJSSELSTEIN FULCOTHEATER
  • VR 22 DEC 20:15 UUR DELFT THEATER DE VESTE
  • DI 26 DEC 14:30 UUR HAARLEM PHILHARMONIE

Tickets en info op www.frommermann.nl.