Nog maar 700 startbewijzen voor de 30 van Zandvoort beschikbaar

0

Organisatie verwelkomt wandelaars op vernieuwde stempelposten

Wandelaars die graag mee willen doen aan het wandelevenement de 30 van Zandvoort op zaterdag 24 maart moeten er snel bij zijn. Met nog maar 700 beschikbare startbewijzen sluiten de inschrijvingen op maandag 12 maart. De 30 van Zandvoort dankt zijn naam aan de hoofdafstand van 30 kilometer die je door en langs Nederlands bekendste badplaats en omgeving voert. Hierbij staan natuur, cultuur en entourage centraal. Inschrijven voor de afstand van 18 km is ook mogelijk.

Circuit Zandvoort is de unieke startlocatie van beide afstanden. De routes zijn uitgezet door de prachtige omgeving van Zandvoort en voeren je over het Noordzeestrand en door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De 30 km route neemt je mee langs bijzondere locaties als de Ruïne van Brederode, Landgoed Duin en Kruidberg en Openluchttheater Caprera. Bij de 18 km breng je een bezoek aan het prachtige Vogelmeer en loop je langs het Wisentengebied Kraansvlak. De finish is in het sfeervolle centrum van Zandvoort.

Vernieuwde stempelposten
Tijdens de 30 van Zandvoort kom je op de 30 km route een vernieuwde stempelpost tegen. Deze editie kan je een stempel halen bij Koetshuis Nova Zembla op het Landgoed Duin en Kruidberg. Deze prachtige locatie, gebouwd in 1899, is in het verleden gebruikt als koetshuis, butlerswoning en stalgebouw van de familie Cremer. Bij deze nieuwe stempelpost kan je genieten van een pauze met koffie en een kleine versnapering in een omgeving boordevol geschiedenis. Niet alleen de stempelpost Landgoed Duin en Kruidberg is vernieuwd, ook stempelpost Camping de Lakens op de 18 km route is in een nieuw jasje gestoken! Na ruim 10 km kan er bij het speelveld bij paviljoen Gestrand rust gegeven worden aan de benen. Op deze stempelpost is live entertainment, horeca en zitgelegenheid aanwezig. De ideale plek voor een sfeervolle break.

Wandel mee en steun kankeronderzoek
Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Maar ook kunnen ze zich, individueel of bijvoorbeeld als groep, laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. De wandelaars dragen zo bij aan het project ‘Veerkracht’. Dit project heeft als doel fysiotherapeutisch ondersteunende beweeginterventies te ontwikkelen voor patiënten met uitgezaaide borstkanker.

Inschrijven
De inschrijving is geopend t/m maandag 12 maart of tot de deelnemerslimiet bereikt is. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.30vanzandvoort.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelHanden uit de mouwen voor de wilde bij op de Bijenwerkdag
Volgend artikelStartschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.