De Nieuwe Bavo Bloeit

0

vrijdag 20 april tot en met vrijdag 27 april 2018

Na de eerdere succesvolle edities maakt de Haarlemse kathedraal zich op voor de 4e keer ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ met als motto dit jaar ‘Een Hemels Onthaal’.

Met dit evenement wil de Nieuwe Bavo haar gastvrijheid benadrukken door bezoekers te ontvangen in een bloemenzee van de majestueuze versierde koepel en uitlopers in kapellen en hoogkoor. De bloemstukken zijn ontworpen en geschikt door ruim 150 (!) studenten van diverse Nederlandse opleidingen bloemsierkunst. Op advies van styliste Ingeborg Kemperman is dit jaar gekozen voor een pastelachtige setting, zodat de zachte goudgele kleuren van het kerkinterieur geaccentueerd worden.

‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ is inmiddels uitgegroeid tot een groot en kleurrijk evenement en behoort tot een van Nederlands spectaculairste indoor flora projecten en is een initiatief van de Stichting Kathedrale Basiliek St. Bavo.

Programma

Koepeltochten, Kathedrale Rondleiding & KathedraalMuseum
Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er de hele dag door rondleidingen langs de hoogtepunten van de Nieuwe Bavo. Bijzonder zijn de doorlopende koepeltochten: via de slakkenhuistrap en diverse doorgangen komt u op het hoogst punt in de koepel van waaruit een fenomenaal uitzicht is op de bloemencreaties in de kathedraal.

Op vrijdag vindt er een speciale ouderendag plaats. Iedereen ouder dan 65 jaar krijgt op vrijdagmorgen tussen 10:00-12:30 uur 2 euro korting op de toegangsprijs (normaal 5 euro) en een kopje koffie of thee. De hele dag zijn er rondleidingen en kan de bloemsierkunst worden bewonderd.

Opening Haarlem Bloeit
Ook op vrijdagavond (20 april) is een bezoek aan dit evenement de moeite waard. In de kathedraal zijn de bloemcreaties dan prachtig aangelicht. Extra bijzonder is de de opening van ‘Haarlem Bloeit’ met een heuse lichtshow met prachtige lichtprojecties op de kathedraal. Ook kunnen dan de torens worden beklommen en de invallende duisternis staat garant voor een prachtig uitzicht over de stad.

Tijdens het evenement vaart een prachtig versierde bloemenboot van Smidtje Canal Cruises van het Spaarne naar de aanlegsteiger van de Nieuwe Bavo.

in het KathedraalMuseum is de nieuwe expositie over het leven en werk van beeldhouwer Mari Andriessen te bezichtigen en er is ruime gelegenheid om de andere hoogtepunten van de Nieuwe Bavo te bekijken, met speciale aandacht voor de recente kunstwerken van Jan Dibbets, Gijs Frieling en Marc Mulders.

Kinderactiviteiten
Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er leuke kinderactiviteiten. Aan een grote tafel kunnen kinderen hun eigen ketting of armbandje van bloemen maken.

Het volledige programma, openingstijden en entreekosten is te vinden op www.denieuwebavobloeit.com.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)