Habib; een autobiografisch inkijkje achter de gesloten deuren van de moslimliefde

0

In de theatervoorstelling HABIB van ZEP Theaterproducties dagen twee migrantenkinderen elkaar uit om te vertellen over hun ervaringen met liefde, seks en relaties. Hij heeft zijn wortels in Marokko, zij in Turkije. Allebei vechten ze met hun houding ten opzichte van familie en traditie. Terwijl ze ook op zoek zijn naar hun eigen geluk. Is liefde of seks belangrijker dan traditie?

Hoe beïnvloeden keuzes de rest van je leven? Regisseur Bart Oomen heeft samen met de Turkse Evrim Akyigit en de Marokkaanse Said El Abboudi twee personages gecreëerd die alles op tafel gooien over onderwerpen die nog altijd taboe zijn. Er worden geen heilige huisjes gespaard: abortus, prostitutie, seks voor het huwelijk: In HABIB komt het allemaal aan bod.

Het script is gebaseerd op interviews met mensen uit de Arabische wereld en de eigen ervaringen van Said en Evrim. Fictie en realiteit draaien om elkaar heen in een fysieke voorstelling vol humor, snedige teksten, dans en muziek van Dwight Breinburg (Amsterdam Andalusisch Orkest).

ZEP Theaterproducties maakt gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater voor een intercultureel- jong-van-geest publiek. ZEP kenmerkt zich met rauwe en toegankelijke voorstellingen waarin ZEP de actualiteit naar het theater vertaalt, onder andere door uitingsvormen uit de populaire cultuur te gebruiken. Het resultaat is een hedendaagse stijl die succes boekt bij zowel jongeren als volwassenen.

Info
HABIB is in de Toneelschuur te zien op woensdag 21 februari om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl, telefonisch op 023-5173910 of aan de kassa van de Toneelschuur.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)