Zandvoort ontvangt komend weekend meer dan 20.000 sporters

0

Tijdens de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en de Runner’s World Zandvoort Circuit Run komen aankomend weekend maar liefst 22.000 sporters in actie. Deelnemers en toeschouwers maken er jaarlijks een feestje van in Zandvoort.

De drie evenementen worden georganiseerd door Le Champion. Naar verwachting komen er duizenden toeschouwers naar Zandvoort om de wandelaars, fietsers en hardlopers op weg naar hun glorieuze finish aan te moedigen.

30 van Zandvoort
De 8e editie van de 30 van Zandvoort is voor het eerst volledig uitverkocht. Er doen 7.500 wandelaars mee aan dit prachtige wandelevenement op zaterdag 24 maart. De hoofdafstand 30 km is met 4.000 deelnemers de meest geliefde route. Voor de 18 km schreven 3.500 wandelaars zich in. Tijdens deze 8e editie verwelkomt de 30 van Zandvoort haar wandelaars dit jaar op twee vernieuwde stempelposten. Op de 30 km route kunnen wandelaars hun stempel halen bij Koetshuis Nova Zembla. De 18 km route heeft een nieuwe stempelpost bij de vernieuwde post op Camping de Lakens. Het goede doel van de 30 van Zandvoort is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Omloop van Zandvoort
De 6e editie van de Omloop van Zandvoort vindt een dag later plaats, op zondag 25 maart. Om 8.30 uur klinkt het startschot op het Circuit Zandvoort voor de 2.000 fietsers die gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving. De fietsers rijden hier eerst een tijdrit en vervolgen daarna de eigen gekozen route. Op het programma staan een 45, 80 en 120 km route, die door Zandvoort, Lisse, Leiden of Haarlem gaan. Alle afstanden finishen in het gezellige centrum van de badplaats Zandvoort. Het goede doel van de Omloop van Zandvoort is Stichting ALS Nederland.

Runner’s World Zandvoort Circuit Run
Op zondag komen ook 12.000 hardlopers in actie tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het parcours met de scherpe bochten en steile heuvels op het circuit, het strand, de glooiende duinen en de sfeervolle doorkomst door het centrum van Zandvoort wordt ook wel het meest afwisselende parcours van Nederland genoemd. Het goede doel van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run is het Fonds Gehandicaptensport. In het kader van deze samenwerking kunnen er dit jaar voor het eerst ook sporters met een beperking meedoen aan het evenement.

Dorpsfeest Zandvoort
Tijdens het sportieve weekend organiseren de ondernemers in Zandvoort het Dorpsfeest. Er zijn beide dagen diverse festiviteiten op het Gasthuisplein, Raadhuisplein, in de Haltestraat en bij de paviljoens op het strand. Diverse restaurants bieden het speciale Zin in Zandvoort 3-gangen menu aan voor slechts € 25,-.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)