Leer werken met de digitale overheid

Gratis cursus in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

0

Niet alleen de belastingdienst schakelt over op digitale dienstverlening, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties. Wilt u handiger worden in het regelen van overheidszaken via de computer? Bij de Bibliotheek kunt u een gratis cursus volgen om uw weg te vinden binnen de digitale overheid.

De cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur en wordt begeleid door gecertificeerde medewerkers van de Bibliotheek. U krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaat-uitreiking. U hoeft geen examen te doen. De gratis cursus gaat vanaf begin september van start in de Bibliotheek Haarlem Centrum, Haarlem Schalkwijk, Haarlem Noord, Haarlem Oost en Zandvoort. Het is noodzakelijk u van tevoren aan te melden. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

In deze cursus krijgt u alle stappen van het veilig zoeken en vinden van de juiste overheidsinformatie uitgelegd. Ook wordt u stap-voor-stap meegenomen in het proces van het aanvragen van een DigiD.

U krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat u thuis alles nog eens op uw gemak kunt lezen.

Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van laptops van de Bibliotheek en wordt uw privacy gewaarborgd.

Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig. Bent u nog niet bekend met de computer en het internet, dan kunt u eerst de gratis cursus Klik & Tik volgen. Meer weten? Vraag ernaar bij de balie van de Bibliotheek of kijk op onze website.

De cursus in de Bibliotheek Haarlem Centrum, Haarlem Oost en Zandvoort wordt u aangeboden door Digitaal Sterk! Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem. Digitaal Sterk! wil 55+ verleiden en inspireren tot digitaal vaardig(er) worden.