Marelie van Rongen nieuwe directeur Toneelschuur

‘Het is een jeugddroom om in de Toneelschuur te werken’

0

Het bestuur van de Stichting Toneelschuur heeft met veel genoegen Marelie van Rongen benoemd als nieuwe directeur van de Toneel- en Filmschuur. Van Rongen is sinds 2010 algemeen directeur van Oerol. Per 1 januari 2019 volgt ze Frans Lommerse op.

Marelie van Rongen vervulde verschillende functies binnen de theaterwereld. Ze was zakelijk leider van Theatergroep DOX in Utrecht en Het Syndicaat in Amsterdam en als producent betrokken bij jeugdtheatergezelschap De Toneelmakerij (v/h Huis aan de Amstel). Opgeleid in Nederland en Engeland met specialisaties in zowel dramaturgie als kunstbeleid en -management, ontwikkelde ze zich als verbinder tussen de artistieke dromen van makers en de realisatie ervan, en tussen opkomend talent en een groot publiek.

Marelie van Rongen ziet overeenkomsten tussen Frans Lommerse en zichzelf: “Hoewel Frans en ik vast heel verschillend zijn, delen we volgens mij wel hetzelfde vuur. Namelijk een podium bieden aan vernieuwend talent, de matchmaker zijn tussen idee en realiteit en tussen maker en publiek. De Toneelschuur doet dat als geen ander. Ik ben opgegroeid in de regio Haarlem en kom sinds mijn twaalfde graag in de Schuur. Het is een jeugddroom om er nu te gaan werken.

Het bestuur van de Toneelschuur kijkt uit naar de komst van Marelie: “We hebben er alle vertrouwen in dat zij met haar artistieke inzicht, zakelijke capaciteiten en persoonlijk enthousiasme de bijzondere positie van de Toneelschuur in de theaterwereld verder zal uitbouwen.

Frans Lommerse neemt na een 50-jarige carrière afscheid van de jubilerende Toneelschuur. Frans heeft in al die jaren een grote bijdrage geleverd aan de verrijking en vernieuwing van het Nederlandse theaterklimaat en aan het cultureel aanbod in Haarlem en omstreken.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)