Dienstauto politie tegen boom bij achtervolging

2

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden na een lange achtervolging.

Rond 20.38 uur kreeg de politie een melding van een heterdaad diefstal uit een auto in parkeergarage de Kamp aan de De Witstraat in Haarlem. De melder zag een auto wegrijden en kon een kenteken doorgeven. Het voertuig zou zijn weggereden in onbekende richting.

Via een ANPR-hit (Automatische Nummer Plaat herKenning) op de A9 richting Amsterdam kwamen de agenten de auto weer op het spoor. De auto ging er met een hoge snelheid vandoor in de richting van Amsterdam Osdorp.

Na een achtervolging tot in een park sprong één van de verdachten uit de auto. Hierop moesten de agenten uitwijken en knalden met hun dienstauto tegen een boom. Beide verdachten gingen er te voet vandoor. De agenten raakten niet gewond en gingen rennend achter de verdachten aan.

Ze zagen dat één van de verdachten de sloot in was gesprongen. Na aanroepen is hij de sloot uitgeklommen en aangehouden. De andere verdachte is te voet ontkomen. De 34-jarige man uit Utrecht is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

2 REACTIES

Comments are closed.