Musical ‘Eglentier doet Ampzing’ eerbetoon aan jubilaris

0

In de muzikale show ‘Eglentier doet Ampzing’ viert Theatergroep Eglentier het twintig jarige bestaan van het Haarlemse Ampzing Genootschap. Veel liedjes van dit Genootschap worden vertolkt door de acteurs en zangers van de theatergroep. Bijzonder aan deze vrolijke voorstelling is, dat de mannen van het Ampzing Genootschap zelf ook meespelen. Op 2, 3 en 4 november in het Haarlemmerhout Theater.

Al twintig jaar schrijven en zingen de mannen van het Ampzing Genootschap kleinkunst liedjes van hoog niveau. Daarbij komen een aantal thema’s met grote regelmaat terug: het onnodige gebruik van Engelse leenwoorden, de absurditeit van het moderne bestaan en moeizame relatie van -ouder wordende- mannen met vrouwen. Humor speelt een belangrijke rol, maar ook de ontroering wordt niet geschuwd.

Voorzitter van Eglentier Jos Ahlers: “Het Ampzing Genootschap treedt op in het hele land, maar ook daarbuiten. En iedere maand komen ze samen tijdens de Ampzing Genootschapsavonden in Café Koops aan de Damstraat in Haarlem. In de loop der jaren zijn de mannen van het Ampzing Genootschap met grote regelmaat samenwerkingen aan gegaan. Zo werd gewerkt met Mylou Frencken, Les Tigresses Rouge uit Gent, met Boudewijn de Groot en met Rob de Nijs, om maar een paar grote namen te noemen.” Met Theatergroep Eglentier hebben de Ampzingers eerder gespeeld in de komische Ja Zuster Nee Zuster, maar ook in I Love Pink in 2012.

Speciale gasten in de voorstelling
De theatergroep, bekend van ‘Café El & Ben; The Musical’, de theatrale wandelingen door de binnenstad en de razend populaire ‘I Love’-spektakels, maakt nu de voorstelling ‘Eglentier doet Ampzing’ waarin twee Haarlemse culturele fenomenen de krachten bundelen. Omdat ook nog eens gevierd wordt dat Ampzing 12 ½ jaar Koopsavonden organiseert is Rolf Erkens, voormalig eigenaar van het café, weer even terug als kastelein. Maar dan wel op het podium. Hij wisselt de voorstellingen af met een andere icoon waar Ampzing, en ook Eglentier, vaak optreedt: Michel Castenmiller, uitbater van café Wapen van Bloemendaal. Andere gasten in de voorstelling zijn (afwisselend) Mylou Frenkcen, Bies van Ede en de zangeressen van Les Tigresses Rouge. Kortom; een muzikaal feest in het Haarlemmerhout Theater.

Feestelijke en chaotische voorstelling
Volgens regisseur Marcel Kragt wordt ‘Eglentier doet Ampzing’ een feestelijke, chaotische en ontregelende voorstelling. “Een echte Eglentier-voorstelling, dus. Voor iedereen die Ampzing nog niet kent, zal het een verrassende kennismaking worden. En de fans van het Genootschap kunnen genieten van nieuwe versies van oude hits.

‘Eglentier doet Ampzing’ op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 om 20.30 uur. Spel: Theatergroep Eglentier. Muziek: Ampzing Genootschap. Regie: Marcel Kragt. Locatie: het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17. Kaarten via www.eglentier.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)