Lebowski Live @ de Koepel

0

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem presenteert Uitgeverij Lebowski op zaterdag 10 november van 17.00 – 19.00 uur (inloop 16.30 uur) een speciaal programma in de Koepel in Haarlem.

Lebowski Live is onderdeel van een grote kunstmanifestatie. In de gevangeniscellen en onder de grote koepel is werk te zien van tientallen beeldend kunstenaars. Daarnaast vinden en vonden in het gevangeniscomplex zes weken lang voorstellingen plaats. Een laatste kans om de koepel in zijn oude staat te beleven, want na de manifestatie sluiten de deuren voor een grote verbouwing. Via https://opendekoepel.nl/kunst/lebowski/ koop je voor € 7,50 een ticket voor Lebowski Live @ de Koepel. Dit kaartje geeft ook toegang tot de expositie.

Vanaf 16.30 uur is de kerkzaal geopend voor Lebowski Live. Vanaf 17.00 uur hoor je daar:

  • aanstormend talent uit de Lebowski Talent Pool
  • een tori van Johan Fretz
  • poëzie met Jonathan Griffioen, Erik Jan Harmens en Roelof ten Napel

Na afloop van elk programma-onderdeel zijn de bar en de boekentafel vanzelfsprekend geopend. We ronden tussen 18.45 en 19.00 uur af.

Erik Jan Harmens (1970) schrijft proza en poëzie. Van zijn hand verschenen vier dichtbundels, vier romans en één kinderboek. Harmens schrijft columns voor Trouw over een bestaan zonder verdoving en de roes. In augustus verscheen Door het licht, een vervolg op Hallo muur (2015); na het verslag van een leven in het donker is dit een boek over leven in het licht.

Johan Fretz (1985) is schrijver en theatermaker. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, tourde met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz en maakte in 2017 grote indruk met zijn optredens bij Pauw. In januari verscheen Onder de Paramariboom: een ontwapenende en geestige road trip door Suriname, een ontroerende roman over een moeder en een zoon, identiteit en hoop. Ook op het podium vertelde Fretz het afgelopen jaar over Paramaribo. Zijn voorstelling De zachtmoedige radicaal werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018 en gaat binnenkort in reprise.

Jonathan Griffioen (1987) was finalist van Write Now! 2012 en halve finalist van de NK Poetry Slam 2015. Zijn gedichten werden gepubliceerd in o.a. de Poëziekrant en Het Liegend Konijn. In november 2015 debuteerde hij met Wijk, waarmee hij genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. In september 2018 verscheen zijn nieuwe bundel, Gedichten met een mazda 626.

De Lebowski Talent Pool (2018) is het ontwikkelingstraject van Uitgeverij Lebowski voor aspirerend auteurs. Zij leren van zowel ervaren auteurs als van de redactie (beter) schrijven en voordragen. De Talent Pool is een warm bad waarin schrijvers kunnen weken tot ze klaar zijn om te publiceren.

Roelof ten Napel (1993) is schrijver. Hij debuteerde met Constellaties (2014) en was laureaat van het C.C.S. Crone-stipendium. Daarna verscheen zijn roman Het leven zelf (2017). Ten Napel publiceerde verhalen, gedichten en essays in onder meer Tirade, Revisor en Het Liegend Konijn. Op 1 november verschijnt van hem Het woedeboek bij Hollands Diep, evenals Lebowski onderdeel van Overamstel Uitgevers.

Uitgeverij Lebowski (2007) kenmerkt zich door een spraakmakende mix van grote literaire auteurs, jong Nederlandstalig talent, internationale classics, actuele non-fictie en een buitengewoon grote belangstelling voor kunst, hedendaagse cultuur en humor.

Info
Zaterdag 10 november om 17.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
met: Lebowski Talent Pool, Johan Fretz, Erik Jan Harmens, Jonathan Griffioen en Roelof ten Napel.
Lebowski Live @ de Koepel
Harmenjansweg 4, Haarlem
Toegang € 7,50, tickets via https://opendekoepel.nl/kunst/lebowski.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)