BOG. en Het Zuidelijk Toneel presenteren nieuwe voorstelling ‘Iemand die slaapt’

19 & 20 december in de Toneelschuur, Haarlem

0

De Vlaams-Nederlandse collectie BOG. maakt in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel de muzikale voorstelling Iemand die slaapt, naar het boek “Een man die slaapt” van George Perec (1967).

Voor het eerst waagt BOG. zich aan een voorstelling op basis van een bestaande tekst. De vier makers bewerken Een man die slaapt – geschreven door één van hun grootste inspiratiebronnen – om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijk van het menselijk bestaan voelbaar te maken.

Over
‘Op een dag als deze, wat later, wat eerder, ontdek je zonder verrassing dat er iets mis is, dat je, om het zonder omwegen te zeggen, niet weet hoe je moet leven, dat je dat nooit zult weten.’

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een twintiger in Parijs eind jaren ’60. Terwijl de wereld op springen staat, neemt hij niet langer deel aan het leven dat hij verwacht wordt te leiden. Perec schreef de tekst in de je-vorm waardoor jij als publiek direct wordt aangesproken. Alsof jij je terugtrekt. Alsof jij het bent die wandelt, kijkt, registreert, niet oordeelt, poogt niet te verlangen, niets zoekt, niets vindt.

Herdruk van Een man die slaapt dankzij BOG.
Dankzij de voorstelling van BOG. heeft de Arbeiderspers besloten Een man die slaapt (Fr: Un homme qui dort), opnieuw te drukken. Speciaal voor deze herdruk maakte Rokus Hofstede een herziene vertaling.

Credits
Van en door: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen | Slagwerk Nina de Jong |Originele tekst Georges Perec | Vertaling Rokus Hofstede | Tekstbewerking BOG. | Eindregie Erik Whien | Kostuums Johanna Trudzinski | Dramaturgie Roos Euwe, Sanne van Aalderen (stage) | Zakelijk leiding Anne Baltus | Technische productie en lichtontwerp David de Joode | Artistiek advies Jens Bouttery, Piet Menu | Productieassistent Frédérique Donker| Publiciteit BOG. & Het Zuidelijk Toneel | Productie BOG. & Het Zuidelijk Toneel In samenwerking met d e t h e a t e r m a k e r & deSingel

Speelperiode Iemand die slaapt
De Nederlandse première van Iemand die slaapt is op 6 december in De NWE Vorst, Tilburg, de Belgische première is op 14 december in deSingel in Antwerpen. Daarna gaat de voorstelling op tournee naar Nederlandse en Belgische theaters t/m 26 februari 2019.
Speellijst: bogcollectie.com.
19 & 20 december in de Toneelschuur, Haarlem.

Over
BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. Sinds 2013 maakt BOG. werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, het uitzoomen, het rangschikken en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. BOG. is sinds 2015 dochtergezelschap van Het Zuidelijk Toneel. BOG. maakte onder meer de voorstellingen MEN. de mening herzien (2014), GOD. (2015), OER. een oefening (2016) en KID. (2017).

- Advertentie -
Vorig artikelVernieuwde Europaweg feestelijk in gebruik genomen
Volgend artikelVrijwilligers gezocht
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.