Quite Discontinuous in de Toneelschuur

‘Het is onmogelijk / zegt de ervaring.’ En steeds opnieuw klinkt die ene keerzang: ‘Het is wat het is / zegt de liefde.’ Dit stille dansrequiem is van een even simpele schoonheid.’ Loek Zonneveld, Theaterkrant 2013

0

Na de nationale en internationale succestournee in 2013 komt Quite Discontinuous terug in het najaar van 2018. Vier dansers, afwisselend partnerwerk en spannende solo’s begeleid door een eindeloze stroom van trance-opwekkende soundscapes.

Jasper van Luijk weet met zijn precieze en pijnlijk scherpe choreografie zijn fascinatie voor levenloosheid te vangen in een pas-de-trois van de rouw.

Hoe reageren we op de dood van een dierbare en hoe herdefinieert een groep zich als er een speler ontbreekt? Quite Discontinuous – “een melancholiek bewegen over verlies, heftig grondwerk en het fysieke plezier van weer een kluwen lijven willen zijn” aldus de pers. Jasper van Luijk heeft een sterke band met ‘Quite’, hij voelt een grote noodzaak een breder publiek in contact te brengen met deze poëtische vertelling rondom de dood.

Speellijst 2018/2019

  • di 4 dec 20:30 Toneelschuur Haarlem Haarlem
  • do 10 jan 20:30 Theater Ins Blau Leiden
  • vr 11 jan 20:30 Theater Rotterdam Rotterdam
  • do 17 jan 20:30 Zwolse Theaters Zwolle
  • vr 18 jan 20:30 Stadstheater Arnhem Arnhem
  • vr 25 jan 20:00 Theater Kikker Utrecht
  • za 26 jan 20:00 Theater Kikker Utrecht

Credits
Concept & choreografie: Jasper van Luijk | Dans: Ivan Ugrin/ Gijs Hanegraaf, Winter, Wieringa, Pauline Briguet, Malika Berney | Muziek: Lennart Siebers | Licht & ruimtelijk ontwerp: Jasper van Luijk | Fotografie: Menno van der Meulen | Productie: SHIFFT in coproductie met De Nieuwe Oost

Over SHIFFT
SHIFFT is een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek willen inspireren, ontmoeten en ruimte bieden aan ontwikkeling. Naast het creëren en produceren van cross-disciplinaire voorstellingen, organiseren ze verschillende activiteiten voor ontwikkeling, ontmoeting en verdieping. Kloppend hart van het gezelschap vormt het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk. Zijn voorstellingen staan midden in de samenleving waarin hij het lichaam in relatie tot de tijdsgeest centraal stelt. Van Luijks honger naar de dialoog met andere kunstdisciplines en hedendaagse ontwikkelingen maken zijn voorstellingen tot totaalbelevingen. Hij gelooft dat kunst een dialoog is en de fantasie op hol kan laten slaan. Zowel die van de kunstenaar als die van de toeschouwer.

Naast het werk van Van Luijk produceert SHIFFT het werk van gastkunstenaars. Ook zij worden gedreven door het integreren van andere disciplines en de drang om hun ideeën en bevindingen met het publiek te delen.

Open Studio Quite Discontinuous
Tijdens de creatie organiseert SHIFFT Open Studio’s. Jasper van Luijk zoekt in zijn Open Studio’s naar engagement en interactie, en neemt hij het publiek mee in hun vragen en zoektocht rondom de thematiek van de voorstelling. De ervaring leert dat dit wederkerige proces niet alleen inzicht geeft in hoe een voorstelling wordt ontvangen, ook krijgt toekomstig publiek een blik in de totstandkoming van een dansproductie.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)