Nieuwe digitale afvalwijzer en app 2019 beschikbaar

1

Haarlemmers kunnen vanaf deze week op de digitale afvalwijzer snel en eenvoudig zien wanneer hun afval in 2019 wordt ingezameld. Voor smartphones en tablets is er een app beschikbaar. De afvalwijzer toont ook de dichtstbijzijnde glas-, papier- textiel- en plasticcontainers in de gemeente Haarlem en bevat informatie over afvalscheiding.

Op afvalwijzer.spaarnelanden.nl is na het invullen van postcode en huisnummer te zien welke afvalstromen u kunt scheiden, op welke dagen papier en PBD (plastic, blik en drinkpakken), gft en etensresten en restafval opgehaald worden en wat de dichtstbijzijnde locaties zijn. Via de afvalwegwijzer kunt u bovendien gemakkelijk zien welk afval waar hoort.

App en herinnering
De app met de naam ‘Spaarnelanden afvalwijzer’ is verkrijgbaar voor iOs (via de App Store) en Android (via de Play Store). Via instellingen in het menu is het ook mogelijk een herinnering te ontvangen wanneer de container aan de weg gezet kan worden.

Papieren versie
De afvalwijzer wordt niet meer huis-aan-huis verspreid, zo blijft de informatie actueel. Het is bovendien duurzaam, omdat de afvalwijzer niet meer gedrukt hoeft te worden. Inwoners kunnen de afvalwijzer zelf eventueel gemakkelijk uitprinten of opslaan op de computer.

Een papieren versie van de afvalwijzer is op aanvraag nog te verkrijgen bij Spaarnelanden. Hiervoor kunt u contact opnemen via telefoonnummer 023-7517200 of per e-mail info@spaarnelanden.nl.

1 REACTIE

Comments are closed.