Tennisbelofte Jesper de Jong uit Haarlem gaat tijdens Supermatch strijd aan voor wildcard kwalificatie ABN AMRO World Tennis Tournament

0

Tijdens een spectaculaire Supermatch strijden de acht grootste tennisbeloftes van Nederland op 25, 26 en 27 januari in tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn om een wildcard voor het kwalificatietoernooi van de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Jesper de Jong – het veelbelovende tennistalent uit Haarlem – gaat op vrijdag 25 januari de strijd aan in de hoop op het World Tennis Tournament in actie te komen. De winnaar van de Supermatch wint bovendien een bedrag van 7.500 euro om te investeren in zijn tenniscarrière.

De Supermatch is een initiatief dat hoofdsponsor ABN AMRO heeft gelanceerd om buitengewoon gedreven sporters te steunen. De winnaar kan rekenen op een flinke carrière-boost: naast deelname aan het kwalificatietoernooi krijgt de winnaar ook een trainingssessie met een topspeler en een sessie met een topcoach. Vanaf komende vrijdag staat De Jong voor de uitdaging zich van een plaats voor de kwalificatie te verzekeren.

Jesper de Jong uit Haarlem is één van de spelers die is geselecteerd door Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament en Paul Haarhuis, bondscoach van tennisbond KNLTB. Daarnaast zijn geselecteerd voor de Supermatch in Alphen aan de Rijn: Ryan Nijboer, Sidane Pontjodikromo, Deney Wassermann, Daniël de Jonge, Zachary Eisinga, Amadatus Admiraal en Len Schouten.

Buitengewoon gedreven sporters
Met de deelname aan het kwalificatietoernooi en de geldprijs slaat de winnaar een dubbelslag voor zijn carrière”, vertelt Richard Krajicek. “Met de Supermatch geven we deze acht tennisbeloftes een mooi podium waarmee ze zich verder kunnen profileren. De winnaar kan bovendien de geldprijs investeren in deelname aan buitenlandse toernooien of bijvoorbeeld een buitenlands trainingskamp, liefst met de eigen coach.

Voor ieder deelnemend talent is het een geweldige ervaring om op het allerhoogste niveau te tennissen. Ook De Jong kijkt uit naar de op handen zijnde krachtmeting. Hij gaat alles op alles zetten om de Supermatch te winnen en deel te mogen nemen aan het kwalificatietoernooi ABN AMRO World Tennis Tournament.

Advertentie