Voorjaarswandeling langs stinsenplanten op Leyduin

0

Wat is heerlijker dan een wandeling in de natuur in het vroege voorjaar? Kom zaterdag 13 april naar de historische buitenplaats Leyduin, tussen Heemstede en Bloemendaal, en wandel mee onder de eeuwenoude bomen.

In deze tijd van het jaar staan er veel stinsenplanten in bloei, een prachtig gezicht tussen het frisse groen van de nieuw uitgelopen bladeren.

Stinsenplanten groeien vooral op oude landgoederen, buitenplaatsen en in kloostertuinen, waar ze soms al in de achttiende eeuw zijn aangeplant. De gids van Landschap Noord-Holland vertelt je er alles over en wijst je de verschillende soorten zoals sneeuwroem, gevlekte aronskelk, slangenlook, voorjaarszonnebloem en sterhyacint.

Info
Wanneer: zaterdag 13 april 2019 van 14:00 – 15:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerterrein buitenplaats Leyduin, Woestduinweg 4, 2114 BJ Vogelenzang
Reserveren: www.gaatumee.nl