International Exchange tussen Inholland en Berklee College of Music (VS)

1

Inholland Haarlem ontvangt deze week studenten en enkele gastdocenten van Berklee College of Music uit Boston. Deze International Exchange vindt plaats binnen de Engelstalige minor Music Business van Creative Business bij Inholland. Op 8 april ontving Berklee tien derdejaars Inholland-studenten Creative Business en hun begeleiders in New York en Boston.

Het Berklee College of Music is een gerenommeerd conservatorium: 107 alumni, waaronder beroemdheden als John Mayer, Esperanza Spalding, Melissa Etheridge en Quincy Jones, ontvingen maar liefst 266 Grammy Awards. Inholland studenten, die de verdiepende Engelstalige minor Music Business volgen, maken één keer per jaar kans om deel te nemen aan deze International Exchange. De studenten van Inholland die naar Boston gingen, hebben zich vooraf aangemeld en zijn geselecteerd op hun motivatiebrief. Het doel van de uitwisseling is om internationale ervaring op te doen, kennis uit te wisselen, een internationaal netwerk te ontwikkelen en een brug te slaan tussen Europa en de VS op het gebied van Music Business.

Platform
De culturele diversiteit van Europa brengt muziekstijlen en artiesten voort, waarin de VS veel interesse heeft. Tegelijkertijd maken de verschillen in geschiedenis, wetgeving, taal, valuta en cultuur de exploitatie van muziek middels licenties complex. Door een platform te creëren waarbij Europese studenten kennis uitwisselen met Amerikaanse studenten, kunnen we een slag slaan in het actuele onderwerp binnen de muziekindustrie: Global Music Licensing”, aldus Neeltje Mooring, projectleider van de Exchange met Berklee en moduleleider van het vak Music Business.

Rollenspel
Het weekprogramma bij Inholland Haarlem en Den Haag bestaat onder meer uit (gast)colleges over Music Publishing/Licensing, Discussions on Papers en Big Data and the Music Industry, en een workshop EDM door Conservatorium Haarlem. Daarnaast staat in Den Haag een gezamenlijke opdracht met rollenspel op het programma, waarbij Berklee-studenten de rol van ‘music supervisor’ en Inholland-studenten die van ‘muziekmaatschappij’ vertegenwoordigen. Tot slot bezoeken de studenten onder meer Koninklijk Theater Carré, maar ook het bedrijf Massive Music in de A’DAM Toren.

1 REACTIE

Comments are closed.