14e Vijfhoek Kunstroute

0

Haarlem is al eeuwen een geliefde monumentale plek met een magnetische aantrekkingskracht. Bewoners, bezoekers en kunstenaars verblijven hier graag.

Dat is niet zomaar, Haarlem speelt al vanaf de middeleeuwen op cultureel gebied voortdurend een belangrijke rol. Nog steeds komen bezoekers uit de gehele wereld de werken van Frans Hals bewonderen en genieten van de architectuur uit de Haarlemse Gouden Eeuw.

In Haarlem heerst een ongrijpbaar, maar tegelijkertijd bijna tastbaar artistiek bewustzijn en een drang om vanuit een creatieve geest tot vernieuwing te komen. Van rederijker tot tekstschrijver, van schilder tot natuurwetenschapper, van dichter tot humanist, Haarlem heeft het allemaal voortgebracht, is er trots op en koestert het. Maar bovenal schept Haarlem ruimte en mogelijkheden om deze lijn voort te zetten. De stad biedt een podium aan nieuwe vindingrijke ideeën en culturele initiatieven vanuit alle hoeken van de stad.

Zo vindt in de kunstenaarswijk De Vijfhoek in Haarlem alweer de 14e Vijfhoekkunstroute plaats van 17 t/m 19 mei waarbij de verbeelding op scherp wordt gezet met het thema LUCIDE DROMEN. 80 kunstenaars exposeren op 30 locaties.

Info
14e Vijfhoek Kunstroute
17 – 19 mei

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)