Tentoonstelling “Elastic Collision” in de Vishal

0

Mathieu Klomp, Graphic Surgery, Jasper van der Graaf

Elastic Collision is een ontmoeting van het ruimtelijk werk van Mathieu Klomp en de wandschilderingen van Erris Huigens en Gysbert Zijlstra (Graphic Surgery) en Jasper van der Graaf. De Vishal wordt gebruikt als één groot atelier, waar gebruik wordt gemaakt van de kansen die de ruimte biedt voor productie en installatie.

Een elastische botsing is een gebeurtenis waar veerkrachtig bewegende dingen elkaar raken, waarbij gedeeltelijk of geheel energie behouden blijft. Een dynamisch natuurkundig principe, als een harde klap of een zachte beroering, hier vrij te vergelijken met ontstaansprincipes van kunstwerken, maar ook met interacties tussen kunstenaars, kunstwerken en publiek.

De figuratieve sculpturen van Klomp doemen op uit webachtige vormen van kunststof, en nemen de centrale ruimte van de Vishal in bezit. Op de grote zijwanden maken Huigens, Zijlstra en Van der Graaf langwerpige abstracte muurschilderingen, die impliciet associaties oproepen met groei- en bouwvormen uit de natuur en architectuur.

Het resultaat van de onderlinge ‘duw, bots, trek en kleefkrachten’ is op voorhand behoorlijk onvoorspelbaar. Het proces van het ter-plekke-werken is zichtbaar voor publiek, de uitkomst is te zien bij de finissage op 30 oktober 2016.

Info
Tentoonstelling tot en met 30 oktober 2016 in de Vishal, Haarlem

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)