GroenLinks Haarlem maakt zich grote zorgen over komst F1 naar Zandvoort

2

Als er niks wordt gedaan aan het OV in Zandvoort en de regio, zal volgend jaar mei tijdens de Formule 1, de regio Haarlem een weekend lang compleet dichtslibben.

De komst van F1 naar Zandvoort is een onaanvaardbare aantasting van de leefbaarheid voor inwoners van deze regio. Naast de aantasting van het milieu, uitlaatgassen en geluidshinder in een natuurgebied, zal deze race zorgen voor volle treinen en volle wegen. Zonder grote investeringen in trein, fiets en busverbindingen ziet GroenLinks Haarlem niet in hoe een F1race georganiseerd kan worden”, aldus fractievoorzitter Jasper Drost. “We verwachten dat de gemeente Zandvoort en vertegenwoordigers van het circuit zo spoedig mogelijk met Haarlem om tafel gaan zitten om tekst en uitleg te geven hoe zij de leefbaarheid van inwoners van Haarlem kunnen garanderen en welke maatregelen zij hiervoor op zeer korte termijn gaan nemen”.

GroenLinks Haarlem roept wethouder mobiliteit Robbert Berkhout op hierin proactief te zijn.

2 REACTIES

Comments are closed.