Haarlemse auteur Frans van Deijl finalist Hotze de Roosprijs

0

Het boek Billy de binnenjongen van Frans van Deijl behoort tot de drie finalisten die in aanmerking komen voor de Zaanse Hotze de Roosprijs. Het boek is in 2018 verschenen bij Uitgeverij Kluitman.

De Hotze de Roosprijs is een prijs die jaarlijks aan een debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt. Leerlingen van Zaanse basisscholen lezen vier maanden lang zo veel mogelijk genomineerde boeken, zowel op papier als digitaal. Daarna brengen zij hun stem uit. Het boek met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs. De prijs is vernoemd naar Hotze de Roos, auteur van onder andere de serie De Kameleon.

Haarlemse auteur
Het onlangs verschenen Billy de binnenjongen gaat over een jongen die zich voorneemt de hele zomervakantie binnen te blijven. Lukt het zijn moeder om daar iets aan te doen? Billy de binnenjongen is geschreven door de Haarlemse auteur Frans van Deijl. Behalve boeken schrijft Van Deijl onder andere voor HP/De Tijd en Haarlems Dagblad.

Op zondag 2 juni wordt tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt bekendgemaakt wie de winnaar is van de felbegeerde Hotze de Roosprijs.

Advertentie