Toneelschuur & Filmschuur gaan verder met Cultuurtafel van Veel

Acht culturele avonden voor iedereen die zin heeft om er op uit te gaan en niet wil koken

0

De Toneelschuur & Filmschuur gaan na een mooi en geslaagd eerste seizoen van de CultuurTafel van Veel door met dit initiatief om mensen met elkaar te verbinden, die zin hebben in een gezellig avondje uit. Elke laatste dinsdag van de maand worden de tafels aan elkaar geschoven in het Theatercafé voor CultuurTafel van Veel.

Een mooi avondje uit voor Haarlemmers, die er op uit willen, nieuwe mensen willen leren kennen of een avondje geen zin hebben om te koken. Aan een lange tafel wordt er samen gegeten en vervolgens een theater- of dansvoorstelling met inleiding of filmvertoning bezocht. Tijdens de inleiding gaat, journaliste en initiatiefneemster van Tafel van Veel, Ziggy Klazes in gesprek met een maker, acteur of danser van de voorstelling. Vanaf september 2019 staan er weer nieuwe CultuurTafel van Veel avonden op de agenda van de Toneelschuur & Filmschuur met keuze uit cabaret, film, muziektheater en dans.

In het kader van Haarlem Ontmoet is Ziggy Klazes de Tafel van Veel begonnen. Elke laatste dinsdag van de maand kunnen mensen voor een smakelijke daghap terecht bij vier deelnemende restaurants. Vorig jaar is de Toneelschuur & Filmschuur tijdens hun jubileumjaar de spin-off CultuurTafel van Veel begonnen. Hiermee wil de Toneelschuur op een toegankelijke manier mensen met elkaar in contact brengen en kennis laten maken met interessante voorstellingen en films. In het eerste jaar waren de CultuurTafel van Veel avonden elke keer haast uitverkocht. Dit was voor de Toneelschuur ook de reden om dit fijne initiatief ook in het komend seizoen voort te zetten.

Programma CultuurTafel van Veel 2019-2020

Dinsdag 24 september 2019 om 18:30 uur
BREEK (Nathalie Baartsma) – Cabaret
Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Deze voorstelling is onderdeel van de reeks Kleintje Cabaret, waar aanstormend cabaret-, kleinkunst- en stand-up comedytalent, geselecteerd door Stadsschouwburg Haarlem, zich presenteren in de Toneelschuur.

Dinsdag 29 oktober 2019 | dinsdag 28 januari 2020 | dinsdag 25 februari 2020 – 18:00 uur
Een verrassingsfilm. De maandag in de week voorafgaand van de CultuurTafel van Veel wordt de filmtitel bekend gemaakt. Houd de website van de Toneelschuur & Filmschuur in de gaten voor meer informatie.

Dinsdag 26 november 2019 om 18:30 uur
WELTSCHMERZ (Pepijn Schoneveld & Kevin Hassing) – Cabaret
Met snelle sketches en absurde situaties brengen Anne en Lisa op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Deze voorstelling is onderdeel van de reeks Kleintje Cabaret, waar aanstormend cabaret-, kleinkunst- en stand-up comedytalent, geselecteerd door Stadsschouwburg Haarlem, zich presenteren in de Toneelschuur.

Dinsdag 24 maart 2020 om 18:30 uur
ROCK ME BABY (Feikes Huis / Servaes Nelissen) + inleiding – Muziektheater
René van ’t Hof en Servaes Nelissen als oude rockers. Tijdens de inleiding gaat Ziggy Klazes in gesprek met de makers van deze voorstelling.

Dinsdag 28 april 2020 om 18:00 uur
SISI BOY (Steef de Jong / Groots en Meeslepend) + inleiding – Muziektheater
In SISI BOY deelt Steef de Jong het podium met zijn grote inspiratiebron: keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks de grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken. Tijdens de inleiding schuift theatermaker en acteur Steef de Jong aan en gaat Ziggy met hem in gesprek over zijn unieke manier van theater maken.

Dinsdag 26 mei 2020 om 18:30 uur
HITTING TRUE NORTH (Kalpanarts / Kalpana Raghuraman) + inleiding – Dans
De wereld is constant in verandering. Steeds interactiever, steeds sneller, steeds complexer. In Hitting True North gaan de performers op zoek naar hun eigen innerlijke kompas om gemakkelijker te switchen in veranderende situaties, culturen, en contexten. Ziggy Klazes zal tijdens de inleiding in gesprek gaan met Kalpana over haar werk.

Kaartverkoop en informatie
Een kaartje voor de CultuurTafel van Veel kan online, telefonisch of aan de kassa van de Toneelschuur gekocht worden. Filmliefhebbers met een Cineville-pas kunnen uitsluitend aan de kassa hun kaartje kopen. Men betaalt €10,- voor de daghap plus de (kortings)prijs voor de film of voorstelling. Kaarten voor de CultuurTafel van Veel kunnen tot vrijdag 16:00 uur voorafgaand aan de betreffende CultuurTafel van Veel worden gekocht. Er is beperkt plek, op is op. Mede dankzij de Gemeente Haarlem kunnen Haarlemmers met een Haarlempas voor €5,00 aanschuiven en genieten van een avondje cultuur. Kaarten met Haarlempas zijn uitsluitend te koop aan de kassa van de Toneelschuur, op vertoon van de Haarlempas.

De CultuurTafel van Veel is een samenwerking met De Tafel van Veel en BUUV en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)