Scouting Brigitta gaat weer beginnen

0

Vanaf zaterdag 7 september gaan de reguliere wekelijkse opkomsten van Scouting Brigitta weer beginnen aan de Eemstraat 56 in Haarlem-Noord. De 150 jeugdleden in de leeftijd van 4 tot 21 jaar doen hier elke vrijdag of zaterdag leuke activiteiten met leeftijdsgenootjes in diverse ‘speltakken’: leeftijdscategorieën van 4 tot 7 jaar, 7 tot 11 jaar, 11 tot 15 jaar, 15 tot 18 jaar en 18 tot 21 jaar. De kinderen beleefden fantastische avonturen tijdens de zomervakantie.

De welpen gingen ‘In 8 dagen het jaar rond’ in Oosterbeek en omgeving. Ze vierden alle feestdagen, waaronder Kerst en Nieuwjaar, midden in de zomer! De esta’s werden ninja’s en leerden alle kneepjes van het vak van echte ninja’s in Wassenaar. De kabouters gingen op in het verhaal van de Drie Musketiers in Diemen. Zo werd er vuur gemaakt, bouwden ze hutten en hebben ze superveel spellen gespeeld. De oudere leden, de scouts, gingen op reis naar Denemarken. Ze maakten o.a. alternatieve eindes op de sprookjes van een inwoner uit het land: Hans Christiaan Andersen. Zelf koken en hiken hoorde er allemaal bij. De explorers zochten het zuidelijker op: zij reisden af naar Luxemburg, om internationale scouts te leren kennen en op expeditie te gaan in de omgeving.

Nu de zomerkampen weer achter de rug zijn, gaan de opkomsten aankomende zaterdag 7 september weer beginnen. Ook in het 74e seizoen van de groep staan er voor de leden wekelijks weer uitdagende en leuke activiteiten te wachten! Scouting ook iets voor jou (klein)kind(eren)? Ga naar facebook.com/scoutingbrigitta en laat een chat achter of loop eens binnen op zaterdag.

Advertentie