Explosieve breakdance performance B-BOY

0

Op woensdag 3 oktober 2019, 19:30, is de hiphopvoorstelling B-BOY van Maas theater en dans te zien in Toneelschuur, Haarlem. Een explosieve breakdance performance met vijf virtuoze dansers geregisseerd door Jolanda Spoel. B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. De voorstelling toert tot en met 12 december 2019 door het land.

B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. Een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten.

Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme. In een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen zoeken zij de confrontatie met zichzelf en met elkaar op. Ze ontleden battle codes, delen hun blessureleed en zijn open over het oneindige trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars skills and fails.

Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft, dompelt theatermaker Jolanda Spoel zich onder in de wondere en explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens een eerlijke voorstelling (90% waar) van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. Een voorstelling waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen. In elke stad wordt de crew verrast met een guest appearance.

Jolanda Spoel over B-BOY
“B-BOY is een ode aan breakdancers. Als theatermaker wil ik echter niet alleen de acrobatische virtuositeit van breakdance uitlichten, maar ook de vertelkracht, want die is veel groter dan vaak wordt gedacht. Ik ga op zoek naar paralellen tussen de battle wereld en het echte leven.

B-BOY in Haarlem
Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, Haarlem
Aanvang: woensdag 9 oktober 2019, 19:30
Entree: vanaf €12,00
Tickets: 023-5173910 / toneelschuur.nl

Makers
Concept, regie: Jolanda Spoel
Dans: Pom Arnold, Kenji Hendriks, Tim Jansen, Dietrich Pott, Remses Rafaela
Guest appearances: Sheyda Darab, Alicia Anais Fuentes Sifuentes, Quinty Selow, Lucinda Wessels, Wennah Wilkers
Choreografie: Lloyd Marengo, Jolanda Spoel en de dansers
Compositie: Marlon Penn
Decor: Laura de Jong
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Licht: Claus den Hartog
Dramaturgie: Dorien Folkers
Videoprojecties: Steven Elbers
Campagnebeeld: Noa Verhofstad

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)