Extra voorstellingen “Beleef Rembrandt – Dwars en eigenzinnig” in de Toneelschuur

0

Vanwege het grote succes van de theatervoorstelling REMBRANDT – dwars en eigenzinnig op zo 10 november in het Frans Hals Museum, heeft de Toneelschuur drie extra matineevoorstellingen geboekt op wo 13 november om 10.30 uur en 13.00 uur en op do 14 november om 10.30 uur. REMBRANDT wordt gespeeld voor een klein publiek, dat om de spelers heen zit; een unieke en bijzondere theaterervaring. Na afloop krijgt het publiek een rondleiding door de tentoonstelling ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’ in het Frans Hals Museum en bekijken zij de dwarse tijdgenoten van Rembrandt met andere ogen.

Tijdens de voorstelling kruipt het publiek in de huid van Rembrandt. Een kunstenaar die zijn werk boven alles stelt en veel roem verwerft. Een man boordevol passie en nietsontziende ambitie. Maar ook iemand die dwars en eigenzinnig is, waardoor hij zichzelf en anderen tekort doet. Wat te denken van zijn minnares Geertje die hij in een tuchthuis laat opsluiten? Of zijn dochter Cornelia die hij in armoede stort? Het leven van Rembrandt kent vele kanten…

Tafel van Vijf brengt Rembrandt (Oscar Siegelaar), Cornelia (Dafne Holtland) en Geertje (Rosa Mee) op meeslepende wijze voor het voetlicht. Met krachtig acteerwerk, zang en akoestische pop-folkmuziek van Michiel Schreuders wordt de tekst van Ad de Bont over het leven van Nederlands beroemde kunstenaar treffend neergezet.

De drie voorstellingen in de bibliotheek van de Toneelschuur, met aansluitend een rondleiding, worden gespeeld op woensdag 13 november om 10.30 uur en 13.00 uur en op do 14 november om 10.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van de Toneelschuur: www.toneelschuur.nl en 023-5173910.

Tafel van Vijf maakt muziektheater en verbindt actuele thema’s met bijzondere verhalen uit de geschiedenis. De groep speelt REMBRANDT ook voor het voortgezet onderwijs, waarbij leerlingen de voorstelling combineren met een bezoek aan het Frans Hals Museum. Tafel van Vijf maakte eerder muzikale voorstellingen over onder meer Willem II, de gebroeders De Witt en Filips Willem van Oranje. Samen met Danstheater AYA en BackBone maakte Tafel van Vijf dit jaar ‘Black Memories’ (genomineerd voor De Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’).