Medewerkers MSD halen 115.000 euro op voor KiKa

1

Vol enthousiasme zetten medewerkers van geneesmiddelenbedrijf MSD zich in voor KiKa. Schaatsen in Oostenrijk, rennen tijdens diverse ‘Runs for KiKa’, fietsen en triathlons door het hele land. Daarmee halen ze al bijna 15 jaar zoveel mogelijk geld op. Als vaste partner van KiKa verdubbelt MSD de sponsorbedragen die alle medewerkers voor het goede doel hebben opgehaald. Dit jaar hebben MSD-collega’s meer dan 57 duizend euro opgehaald. Vol trots kon MSD daarom op woensdag 11 december een cheque overhandigen van ruim 115.000 euro.

Ik ben heel trots om namens MSD en al die sportieve collega’s zo’n fantastisch bedrag te kunnen overhandigen. We laten hiermee zien dat we achter het geweldige werk van KiKa staan,” zegt Ben Lucas, managing director van MSD Nederland. “Kanker is een verschrikkelijke ziekte. KiKa steunt het belangrijke werk van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Daarom doneren wij samen met onze medewerkers in totaal 115.000 euro voor onderzoek naar oplossingen. Ik bedank ze hierbij graag voor hun inspanningen.

MSD is al bijna 15 jaar ambassadeur en sponsor van KiKa. Dat is structurele steun in optima forma!” voegt Frits Hirschstein, oprichter en directeur van KiKa, hieraan toe. Bijzonder was dat het ‘bedank-evenementje’ voor de medewerkers van MSD plaatsvond op de plek waar het ingezamelde sponsorgeld uiteindelijk besteed zal worden: het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Over MSD “Inventing for life”
MSD is met ongeveer 6.000 medewerkers in Haarlem, Oss, Boxmeer en De Bilt het grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland. Al bijna 100 jaar is MSD actief betrokken bij gezondheid voor mensen én dieren. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten werken we mee aan een gezonde wereld. MSD loopt voorop (in het onderzoek) om de preventie en behandeling te verbeteren van ziekten die onze wereld bedreigen, zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, nieuwe dierziekten en infectieziekten zoals HIV en ebola. We bieden innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren en zijn actief betrokken bij een betere toegang tot gezondheidszorg. En we zoeken naar nieuwe behandelingen voor ziektes waar nog geen antwoord op is. Vanuit Nederland hebben we wereldwijde impact. Ontwikkeling, klinisch onderzoek, productie en verpakking – dat gebeurt allemaal bij MSD in Nederland. En vervolgens exporteren we onze geneesmiddelen en vaccins naar meer dan 140 landen. Ons moederbedrijf is het Amerikaanse Merck & Co. Inc., met hoofdkantoor in Kenilworth, N.J., U.S.A. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl.

Over KiKa
KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij kinderen. Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is goed, maar niet goed genoeg. KiKa heeft als doel om de genezingskans te vergroten van 75% naar 95%. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar wetenschappelijk onderzoek nodig, gericht op kinderkanker. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat er nieuwe behandelingsmogelijkheden ontwikkeld kunnen worden om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend wetenschappelijk onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker. KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.

Advertentie

1 REACTIE

Comments are closed.