Debatavond Provinciaal Regenboog Stembusakkoord Provinciale Statenverkiezingen

0

Drie COC-verenigingen in Noord-Holland (COC Amsterdam, COC Kennemerland en COC Noord-Holland Noord) organiseren op woensdag 1 maart in Debat- en Cultuurpodium De Pletterij een bijeenkomst waarbij het Provinciaal Regenboog Stembusakkoord wordt ondertekend. Het is de tweede keer in aanloop op de Provinciale Statenverkiezingen van Noord-Holland dat het COC dit organiseert. Inmiddels hebben zich al een groot aantal politieke partijen gemeld om het akkoord te komen onderteken.

Ondertekenaars zeggen toe om zich de komende vier jaar in te zetten voor een diverse en inclusieve provincie zonder discriminatie. Men streeft naar een provincie Noord-Holland waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, geslachtskenmerken, genderidentiteit, genderexpressie, geslacht, huidskleur, handicap, godsdienst, levensovertuiging of welke grond dan ook. De ondertekenende partijen spannen zich in om de komende collegeperiode de doelstellingen, zoals omschreven in het Provinciaal Regenboog Stembusakkoord op het gebied van LHBTI+ emancipatie, te realiseren. Het COC hoopt dat uiteindelijk alle politieke partijen aanwezig zullen zijn.

De bijeenkomst is in Debat- en Cultuurpodium De Pletterij in Haarlem en start om 20.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Toegang is gratis, graag van tevoren gratis reserveren via de site van Pletterij.

Debat- en Cultuurpodium De Pletterij: Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Meer informatie is te vinden op de website van Debatcentrum De Pletterij.

 

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -