Ken je me land? – Een reisboek door de geschiedenis en actualiteit van Kennemerland

0

In ‘Ken je me land? – Een reisboek door de geschiedenis en actualiteit van Kennemerland’ zet Loek van Straaten uit Velserbroek nauwkeurig de geschiedenis en regionale cultuur van dit bijzonder stukje Nederland uiteen aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen. Hierdoor lees je het boek als een reisboek door eigen land. Dit interessante en leerzame boek wordt sinds vrijdag 20 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Een ongewone reis maken tussen de verst uit elkaar gelegen plaatsen van Nederland is niet te doen. Op Rottumeroog mag je niet komen en het andere uiterste ligt in Limburg. Holland zou dan niet eens aan bod komen. Uiteindelijk komt het er op neer dat als je de beste weersomstandigheden en zowel cultuur als natuur als uitgangspunt neemt, er eigenlijk niets anders overblijft dan Kennemerland tot je onderwerp te maken. Vandaar dat ‘Ken je me land?’ ontstond. Op humoristische wijze wordt geschiedenis, persoonlijke verhalen, maatschappijkritiek en actuele ontwikkelingen bijeengebracht.

Over de auteur
De auteur leerde lezen tijdens weken op de bank in de huiskamer vanwege de vervelende kinderziekte ‘de bof’. Hij bofte dus dat hij al kon lezen vóór hij naar ‘de grote school’ ging. Verjaardagscadeaus waren altijd boeken. Je kon hem niet blijer maken. Ook na een studie geschiedenis bleef in zijn arbeidzaam leven als docent in de examenklassen van het voortgezet onderwijs het verhalend aspect het belangrijkst. Daarbuiten verzorgde hij vele lezingen over actuele zaken vanuit een historisch perspectief.

Boekgegevens
Titel: Ken je me land? – Een reisboek door de geschiedenis en actualiteit van Kennemerland
Auteur: Loek van Straaten
Verschijningsdatum: 20-12-2019 Aantal pagina’s: 212
ISBN: 9789463898683 Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 20,99 Uitvoering Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Advertentie