Praat mee over zonne- en windenergie

0

Hoe denkt u over het opwekken van zonne- en windenergie in onze regio? Waar liggen kansen en wat past juist absoluut niet? Praat en denk mee tijdens de bijeenkomst op woensdag 15 januari.

We gaan duurzamer wonen, werken en leven. De Nederlandse regering heeft afgesproken dat alle energie in Nederland in 2050 duurzaam is; Haarlem wil al in 2040 gasvrij zijn. Daarom moeten we in heel Nederland meer duurzame energie via zonnepanelen en windmolens gaan opwekken. De vraag is waar en hoe. Dit zijn keuzes die we samen maken. Ook in Haarlem.

Toekomstbeelden
In heel Nederland wordt hierover nagedacht. Ook in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland, dit wordt gedaan met de Regionale Energie Strategie (RES). Er zijn toekomstbeelden gemaakt; bedachte modellen om over duurzame energie-opwek te praten. Samen met maatschappelijke organisaties, georganiseerde inwoners, belanghebbenden en gemeentes is gekeken welke gebieden in deze regio kans bieden om op grote schaal energie op te wekken uit zon en wind. Zijn zonnepanelen langs de snelweg een optie? Waar is er mogelijk ruimte voor een windmolen?

Denkt u mee?
Wat vindt u passen als het gaat om zonne- en windenergie in deze regio en bij u in de buurt? Wat past juist absoluut niet? Heeft u zelf ideeën over de opwekking van duurzame energie in uw buurt? Waar ziet u kansen en wat kunt u zelf bijdragen? De gemeente nodigt u uit om hierover mee te denken en in gesprek te gaan over de bedachte toekomstbeelden.

Bijeenkomst 15 januari 2020
Praat woensdag 15 januari mee tijdens het RES-atelier, van 18.30 tot 21.30 uur in Vooges Centraal, Kennemerplein 6. Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht via deze link. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met het programma van deze avond. Inloop vanaf 18.00 uur met vegetarische broodjes.

Meer weten over de Regionale Energie Strategie? Bekijk de website van de Noord-Hollandse Energieregio Zuid waar wordt uitgelegd wat de RES is.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)