Zonnestroomdak sporthal Onze Gezellen geopend

0

Op dinsdag 14 januari is het zonnestroomdak van sporthal Onze Gezellen geopend. Wethouder sport, Merijn Snoek, en wethouder duurzaamheid, Robbert Berkhout, brachten een toast uit. Het dak aan de Van der Aartweg voorziet 36 huishoudens van stroom en is het achtste collectieve zonnedak in Haarlem.

Voorzitter omnivereniging RKSV Onze Gezellen George de Haan: “Als sportvereniging vinden wij het vanzelfsprekend iets voor de volgende generatie te doen en we vinden het fijn dat dat kan door ons dak beschikbaar te stellen. Dit is de eerste collectieve zonnestroominstallatie op het dak van een sportvereniging in Haarlem!” De installatie biedt 36 huishoudens uit de omgeving de mogelijkheid actief mee te doen aan verduurzaming. Ideaal voor bewoners die bijvoorbeeld geen zonnepanelen kwijt kunnen op hun eigen dak, of willen uitbreiden in hun eigen opwek.

Erna Hollander van coöperatie Kennemer Kracht: “We zijn trots op het resultaat. Eind 2018 zijn we begonnen met de werving van deelnemers en voorjaar 2019 hadden we al genoeg inschrijvers om de installatie te realiseren. Omwonenden in de betreffende postcodegebieden doen mee en hebben zonnestroomdelen aangeschaft. Via korting op de energiebelasting op de energierekening van de individuele deelnemers en een vergoeding voor de geproduceerde stroom is dat voor hen een interessante investering.” Kennemer Kracht heeft als doel de komende jaren samen met inwoners en initiatiefnemers in de regio Kennemerland en IJmond nog veel meer zonnestroominstallaties te realiseren.

Het zonnestroomdak op de sporthal van Onze Gezellen is mede mogelijk gemaakt door de Europese subsidie binnen het project EMPOWER2.0. Met dit project worden inwoners gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met de energietransitie.

- Advertentie -