Van Gouden Eeuw naar Groene Eeuw

18 januari tot en met 8 maart 2020

0

2020; het pand van Galerie Bakenes Haarlem bestaat precies 400 jaar. We gaan terug naar de sfeer van de Gouden Eeuw, om vervolgens gedurende het jaar langzaam aan de stap te zetten naar de huidige tijd; De Groene Eeuw.

In het weekend van 18 en 19 januari starten we met een indrukwekkende tentoonstelling van fotograaf Ewa Cwikla. In haar portretten zoekt Ewa Cwikla naar emotie en het mooiste licht, wat ons doet denken aan de schilderkunst van de Gouden Eeuw.

The photographs of Ewa Cwikla have something disturbing, dark, baroque in them. Her models as well as the composition of the photographs is clearly and almost completely determined by the dialogue with the art of the Dutch and Flemish Golden Age.
Zofia Weiss (Krakau, Polen)

Met het werk van Ewa Cwikla wordt een eerste stap gezet naar de Groene Eeuw, de huidige tijd. Er is in 400 jaar, van Gouden Eeuw tot nu, enorm veel veranderd. Maar onze diepe collectieve behoeften zijn dit niet. De natuur, kunst, elkaar ontmoeten en verbinding ervaren: het verlangen hiernaar is diep geworteld.

Over Galerie Bakenes
Galerie Bakenes is geen gewone galerie. Annemarie van Doorn, de eigenaresse, hoopt dat deze tijd straks de geschiedenis in gaat als de Groene Eeuw en wil hier als galerie een bijdrage aan leveren. “Wonen en werken in een pand van 400 jaar oud, in het oude centrum van Haarlem, versterkt het besef dat wij slechts tijdelijk op deze wereld zijn. Dat materieel bezit feitelijk geen waarde heeft. En dat we met elkaar moeten zorgen voor de generaties die na ons komen en hierop bewuste keuzes moeten maken.

Vernissage
Op zondag 19 januari om 17.00 vindt de officiele opening plaats van de tentoonstelling van Ewa Cwikla. Zij is in de galerie aanwezig en zal geïnterviewd worden over haar werk en visie op fotografie.

Openingstijden
De galerie is geopend op zaterdagen en zondagen van 15.00-18.00, en op afspraak via galeriebakenes@gmail.com.

Galerie Bakenes Haarlem
Bakenessergracht 70
2011 JX Haarlem
www.galeriebakenes.nl

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie