Leuk om met de Terrasgids nieuwe adresjes te leren kennen

0
Birgit Schuurman. Fotografie: FotoFloor.
Birgit Schuurman. Fotografie: FotoFloor.

Actrice Birgit Schuurman is graag op een terras te vinden. Lekker met een drankje bijkletsen met vrienden of familie of gewoon even alleen onthaasten. Niet zo verwonderlijk dat Lipton Ice Tea de goedlachse actrice heeft gevraagd om op 29 mei de Lipton Terrasgids te presenteren.

Ik vind dat wel leuk, zo’n gids met allemaal leuke adresjes”, zegt Birgit Schuurman. “Je bent toch altijd geneigd om naar je bekende vertrouwde terrasjes te gaan terwijl er nog zoveel meer is. Ik was laatst bijvoorbeeld in de Ysbreeker aan de Amstel. Zo’n leuk terras aan het water. Eigenlijk moet ik dat niet zeggen want dan gaat straks iedereen erheen”, lacht ze. De actrice is zeker van plan om met de Terrasgids in de hand eens wat andere stekjes uit te proberen. “Ik kijk weleens op internet naar recensies maar toch kom je vaak bij je bekende tentjes uit. Vrienden van mij hebben een restaurant bij mij aan de overkant en op dat terras ben ik uiteraard regelmatig te vinden”, aldus Schuurman. “Met vrienden, mijn geliefde, familie of alleen. Ik ben een type dat ook best alleen op een terrasje gaat zitten.

Hoewel Birgit Schuurman een heel druk leven heeft met theatervoorstellingen, films en haar muziek, blijft er gelukkig nog genoeg tijd over om op een terras te gaan zitten. “Ik ben net als iedereen hoor”, zegt ze. “Zodra de zon begint te schijnen gaan de shirtjes aan, de balkondeuren open en zoek ik lekker een terras op. Het is heerlijk om gezellig met te lunchen op een van de vele terrassen en een frisdrank, theetje, wijntje of sapje is daar dan heerlijk bij.” Voor de actrice is een terras tevens geslaagd als er een attente bediening is en er goede wijn wordt geschonken. “Niks is zo vervelend als je voortdurend bezig bent om aandacht van het bedienend personeel te krijgen omdat je nog wat wilt bestellen.

Als actrice reist Schuurman het hele land door. Veel tijd om in de plaatsen waar zij speelt de terrassen uit te proberen heeft ze helaas niet altijd. “We komen aan in het theater, eten wat, gaan de schmink in en het toneel op en daarna weer naar huis. Alleen als we meerdere dagen ergens staan en een overnachting hebben, kunnen we overdag de stad in. Terrassen buiten mijn woonplaats Amsterdam moet ik dus doen als ik een dagje weg ben”, vertelt ze.

Ook nu de terrassentijd zo langzaam maar zeker aanbreekt ziet de actrice de komende periode voornamelijk het toneel. “Ik speel tot 8 juni in de Gevangenismonologen. Een heel bijzonder stuk dat het verhaal van ex-gedetineerde Jack vertelt. De voorstelling wordt gespeeld in de Bijlmer Bajes die, als wij klaar zijn, gesloopt wordt. Ik speel drie rollen. Het is een enorm heftige voorstelling die mensen echt raakt. Ik vind dat mooi. Dat is toch waar je het voor doet”, zegt Schuurman. “Na de reeks in de Bijlmerbajes gaan we het stuk ook nog in bevolkte gevangenissen voor gedetineerden spelen. Ook erg bijzonder.

Terrasgids
Birgit Schuurman is erg blij met de Lipton Terrasgids. “De gids biedt echt een oplossing om te voorkomen dat je altijd op hetzelfde terras zit. Met de gids kun je nieuwe plekken ontdekken en ook erg handig is dat de terrassen in de gids gesorteerd zijn per provincie. Hierdoor kun je met behulp van de tips nieuwe dingen uitproberen”, aldus de actrice.

In de Lipton Terrasgids worden 200 zomerse hotspots beschreven. Deze terrassen liggen verspreid over het land en worden met een mooie foto en een kenmerkende tip van de bezoeker onder de aandacht gebracht. Daarnaast staan in de gids cocktailrecepten, een festivaloverzicht en leuke zomerse artikelen. Zo ook een interview met Selwyn Senatori over de nieuwe limited edition Lipton Ice Tea glazen. De Terrasgids is in 500 supermarkten verkrijgbaar bij aankoop van Lipton Ice Tea.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)