BEAM THIS! in Kunstacademie Haarlem

4e editie van visueel lichtspektakel

0

Op zaterdagavond 28 maart vindt in de Kunstacademie Haarlem de 4e editie plaats van de succesvolle one-night-light-expo BEAM THIS! Meer dan 20 kunstenaars en beeldmakers laten vanaf 20.00 uur doorlopend hun beamers schijnen op de wanden, panelen, plafonds en vloeren van de Kunstacademie Haarlem. Alle beelden zijn geoorloofd; van videokunst, installaties, games, animaties, video-mapping, VJ-sets tot en met slideshows. De Kunstacademie Haarlem is aan de Kleine Houtweg 47, Haarlem. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

Werken tijdens BEAM THIS! #4 zijn te zien van; Machteld Aardse, Joep Backhuijs, Sophia Bernson, Linda van Bruggen, Rob Daniëls, Patrick Deen (groep Kunstacademie Haarlem), Angeline Donk & Eveline Hardeman, Guido Duijn, Gerrit van Dijk, Bethany de Forest, Herman van den Heuvel, Jacqueline Kooter, Nils Mühlenbruch, Federico Murgia, Thetis, Gemma Pauwels, Rutger van der Tas, Tenedle, Hester van Tongerlo en Marie van Vollenhoven.

Nils Mühlenbruch is onder andere VJ bij DJ Drifter, Nils: “Het wordt een ART Riot!” De jonge animatiemaker Guido Duijn won vorig jaar de 2e prijs tijdens het filmfestival Shoot Your Shot. Zijn prijswinnende film Loutkar is te zien tijdens BEAM THIS! #4. Van Gerrit van Dijk (1938-2012) is een korte film te zien als opwarmer voor de hommage aan deze filmmaker die dit jaar op diverse manieren wordt geëerd. Studenten van de Kunstacademie Haarlem, leergang animatie, maken onder begeleiding van Patrick Deen, een video-mapping (projectie) op een gedeelte van de muren en ramen van de academie.

De initiatiefnemer van BEAM THIS! is de Haarlemse kunstenaar Herman van den Heuvel. Hij baseert BEAM THIS! op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Oftewel prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. De allereerste editie van BYOB was in Berlijn. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd.

Drie eerdere Haarlemse edities van BEAM THIS! in galerie 37PK, Kunstacademie Haarlem en Sociëteit Vereeniging Haarlem waren een groot succes en trokken meer dan 2000 bezoekers.

BEAM THIS! #4 is een samenwerkingsproject van de Haarlemse organisaties Kunst Centrum Haarlem, 37PK en De Vishal en wordt ondersteund door Kunstacademie Haarlem, Kunstlijn Haarlem en vrijwilligers.

- Advertentie -
Vorig artikelBasisscholen OBS de Wilgenhoek, Hildebrandschool en ML Kingschool uit Haarlem redden apparaten uit de kliko en ontvangen Recycle-certificaat
Volgend artikelBowie feestje in Patronaat met Thin White Duke
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.