Zuidwestival in Haarlem Zuidwest

Zaterdag 7 maart

0

Op zaterdag 7 maart wordt in Haarlem Zuidwest het Zuidwestival gehouden. Dit evenement vormt de start van de ontwikkelingen die de komende jaren voor de ontwikkel(spoor)zone Zuidwest op stapel staan. De aftrap vindt om 14.00 uur plaats in de Pelgrimkerk aan de Stephensonstraat 1. Tijdens het Zuidwestival stellen circa twintig buurtbewoners hun huiskamer open om hun passies en interesses met de buurtbewoners en anderen te delen.

In de wijk staat veel te gebeuren. De zone rond het spoor verandert de komende jaren in een nieuw woon- en werkgebied. Ontwikkelcombinatie Spoorzone West (een samenwerking van HBB Groep en Hoorne Vastgoed) is op dit moment druk bezig met de planvorming. De gemeente, Urban Sync (namens de ontwikkelcombinatie) en stadmakers werken samen om ervoor te zorgen dat in het plangebied niet alleen stenen komen maar ook nieuwe plekken waar mensen elkaar ontmoeten en waar gezamenlijk nieuwe activiteiten georganiseerd kunnen worden. De bewoners en ondernemers van Zuidwest zijn daarbij belangrijke samenwerkingspartners. Het betreft immers hún gebied.

Het Zuidwestival is bedoeld om de start van de ontwikkeling te markeren maar ook om te laten zien hoeveel moois er al in de wijk is. De bij de nieuwe ontwikkeling betrokken partijen stellen zich voor aan de wijk en vertellen wat bewoners kunnen verwachten en bijdragen en op basis van welke rolverdeling. Dit gebeurt tijdens de centrale kick-off op het hoofdpodium in de Pelgrimkerk om 14.00 uur. Daarna gaat het festival van start en zijn er activiteiten voor en door bewoners door de hele wijk heen. Afsluitend is er een dansje, hapje en drankje ter hoogte van Stephensonstraat 20.

Voor de bezoekers van het Zuidwestival is er 7 maart muziek, een poppentheater, informatie over de toekomst van de wijk en uiteraard de mogelijkheid om buurtgenoten (beter) te leren kennen. Het evenement wordt hét startsein voor een bijzondere samenwerking. Het laat zien hoe bewoners, ondernemers en liefhebbers van Zuidwest de krachten kunnen bundelen om mede op basis daarvan het beste te maken van de toekomstige wijk.

Het Zuidwestival wordt mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelcombinatie Spoorzone West, gemeente Haarlem, stadmakers van Haarlem, Wijkraad Klein Zuid West Haarlem, stadmakersonline.nl en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Advertentie