Flick flaks op het voetbalveld

0

Turnsters van Bato oefenen hun kunsten vanaf deze week op de grasmat bij Sv Alliance ’22. De voetbalclub biedt tijdelijk onderdak aan de turnvereniging, nu sporthallen gesloten blijven vanwege Corona maatregelen. De eerste proeftraining in de buitenlucht is goed bevallen. Vanaf 13 mei gaan drie trainingsgroepen aan de slag op de voetbalvelden aan de Zeedistelweg.

Op 21 april heeft het kabinet de maatregelen voor buitensporten versoepeld. Een week later kon de jeugd van Sv Alliance ’22 de voetbaltrainingen al weer hervatten. Hun leeftijdsgenoten bij binnensportverenigingen hebben dat geluk niet. Sporthallen blijven op last van de overheid nog dicht, ten minste tot 1 september. Een somber vooruitzicht voor de turnjeugd van Bato, die al twee maanden niet kunnen trainen, o.a. in de gymzaal van basisschool De Zuidwester.

Jeugdtrainer Edwin van Keulen is blij dat hij weer met de turnpupillen aan de slag kan. “De meiden hebben hun training echt gemist. Afgelopen weken is wel gezorgd dat ze thuis oefeningen konden doen maar samen met je turnvriendinnen trainen is toch leuker.” Het trainen in de buitenlucht vergt wel wat improvisatie. Van Keulen: “We hebben geen toestellen bij de hand maar met een paar zelfgemaakte hulpmiddelen, lukt het heel goed om balans-, sprong- en acrobatiek oefeningen te oefenen. Het zonnetje daarbij maakt de buitentraining extra aangenaam.

Robert Graat van Sv Alliance ’22: “Vorige week hoorde we via de verenigingsadviseur van SportSupport dat Bato klem zat. Daarna hebben elkaar snel gevonden. We weten uit eigen ervaring hoe frustrerend het is als je niet kunt trainen. In de middag heeft Alliance nog ruimte, dus als we Bato daarmee kunnen helpen en kinderen weer kunnen sporten, is dat alleen maar mooi.” Danielle Krijger van SportSupport: “Vorige week hebben Bato en Alliance afspraken gemaakt over de manier waarop de turnvereniging veilig gebruik kan maken van de voetbalvelden, rekening houdend met alle hygiëne regels van het RIVM.” Robert Graat: “Vanaf woensdag zien we dus flick flaks, overslagen en evenwichtsoefeningen op het voetbalveld. Dat is weer eens wat anders dan een schaar- of soepele passeerbeweging.

Advertentie