Speciale videoclip alternatief voor uitgesteld concert

0

Op zondag 7 juni 2020 zou het grote optreden van De Grootste Band Van Nederland (DGBVN) zijn, maar door de Coronamaatregelen is het concert verplaatst naar volgend jaar. Maar om toch in beweging te blijven heeft de organisatie deze dag een speciale videoclip gelanceerd. Ongeveer honderd muzikanten hebben thuis een fragment opgenomen van het lijflied van de band ‘Rocking in a Free World’ van Neil Young. De clip is vanaf zondag te zien op het YouTubekanaal van de Grootste Band van Nederland.

500 muzikanten vanuit heel Nederland, maar ook ver daarbuiten, hadden zich een jaar geleden al aangemeld om een miniconcert te verzorgen op de Botermarkt in Haarlem. Het concert zou bestaan uit een aantal nummers over het thema ‘vrijheid’, met als grote afsluiter hét lijflied van de band ‘Rocking in a Free World’ van de Amerikaanse zanger Neil Young. Door de maatregelen rondom het verspreiden van het Coronavirus is het optreden verplaats naar later datum in 2021.

Fragmenten van over de hele wereld
Amateur filmmaker en gitarist/zanger Niels Wilmink heeft van over de hele wereld fragmenten van deelnemende muzikanten toegestuurd gekregen. Vanuit Spanje heeft gitarist Bert Mago een stukje film gemaild. Ook vanuit Duitsland, België en Engeland hebben deelnemers een bijdrage geleverd. Al deze muzikanten zouden dit weekend Haarlem aandoen om het optreden te verzorgen. Helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid.

De organisatie wil op deze manier de fijne verbondenheid die de muzikanten onderling al tijdens de voorbereidingen hebben opgebouwd, koesteren. De vorige videoclip is ruim anderhalf miljoen keer bekeken. De verwachting is dat ook de nieuwe clip weer viral gaat.

Meer informatie is te vinden op www.dgbvn.com.

Advertentie