Virtuele stadswandelingen en speurtochten door Haarlem

0

9.000 Views binnen 2 dagen na plaatsing: dat was het resultaat van de eerste virtuele stadswandeling in april van VVV Haarlem. Daarbij kon de lezing van de Hoofdwacht bij Historische Vereniging Haerlem niet doorgaan. Hierdoor kwamen stadsgids Marius Bruijn en Wim Cerutti van Historische Vereniging Haerlem op het idee om de videoreeks Historische Speurtochten door Haarlem te creëren.

In samenwerking met VVV Haarlem, onderdeel van Haarlem Marketing, en NH Nieuws is het gelukt om dit mogelijk te maken. Vanaf donderdag 18 juni is de eerste virtuele speurtocht en stadswandeling te zien op visithaarlem.com.

Lancering
De videoreeks Historische Speurtochten door Haarlem bestaat uit diverse virtuele stadswandelingen, afwisselend met Marius Bruijn of Wim Cerutti als stadsgids. Op woensdag 17 juni om 19.30 uur vindt de lancering plaats via een speciale digitale voorvertoning door Historische Vereniging Haerlem voor haar leden. Hierbij wordt gestart met een inleiding door de makers waarna de uitgebreide versie van de eerste speurtocht van de reeks, De Hoofdwacht met als verteller Wim Cerutti, live wordt gestreamd. Na de vertoning kunnen er vragen worden gesteld aan Cerutti en Bruijn. Vanaf donderdag 18 juni is deze video samen met de korte versie terug te zien op visithaarlem.com, waar de komende periode steeds nieuwe virtuele speurtochten worden toegevoegd.

Fysieke stadswandelingen
Binnenkort zullen er ook weer fysieke stadswandelingen van VVV Haarlem op verantwoorde wijze plaatsvinden. Wie geïnspireerd is door de virtuele speurtochten en zich alvast wenst aan te melden, kan op de reserveringslijst. Stuur hiervoor een e-mail naar info@vvvhaarlem.nl en wees als eerste op de hoogte wanneer de fysieke stadswandelingen weer starten.

Samenwerking
Haarlem heeft zoveel moois te bieden, de stad vertelt haar eigen verhaal. En hoe bijzonder is het dat je op deze manier als bewoner je stad ontdekt vanuit een ander perspectief?” aldus directeur van Haarlem Marketing Anne-Marije Hogenboom. Marius Bruijn en Wim Cerutti kwamen op het idee om samen een reeks van virtuele stadswandelingen te maken met Haarlemse thema’s, waarbij de kijker wordt meegenomen op een historische speurtocht. Historische Speurtochten door Haarlem is een coproductie van Marius Bruijn, Wim Cerutti, Historische Vereniging Haerlem en Haarlem Marketing, in samenwerking met NH Nieuws.

- Advertentie -
Vorig artikelKleurrijke afvalscheidingscampagne ‘Elke kilo telt’
Volgend artikelProgramma Filmschuur week 25 – 2020
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.