Haarlem Culinair Smulmarkt op 3, 4, 5 en 6 september op de Grote Markt

0

De eerste editie van Haarlem Culinair heette eigenlijk de Smulmarkt en werd georganiseerd ter gelegenheid van 750 jaar Haarlem. Dit jaar zou tijdens Haarlem Culinair ook worden stilgestaan bij het 775 bestaan van Haarlem als stad. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Maar toch is er, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM, ruimte voor een culinair festival. Zes Haarlemse restaurants laten hun kunsten zien: Restaurant ML, Fishbar Monk, Ristorante Napoli, Ome Pietje, Pand 13 & de Kaaskampanje en Franzen en Megen & Maas.

Haarlem Culinair Smulmarkt strijkt neer op de Grote Markt in Haarlem van 3 t/m 6 september. Gasten nemen plaats aan tafels van maximaal 4 personen waarbij de RIVM-maatregelen worden gerespecteerd, inclusief een transparant scherm als men niet tot hetzelfde huishouden behoort. Aan tafel wordt bediend en wijn, bier en fris is alleen per fles(je) te verkrijgen. Elk restaurant zorgt voor een gang en de wijnen zijn van Duitse kwaliteit geadviseerd door de hoofdsponsor Wines of Germany.

Er wordt gewerkt in verschillende shifts, donderdag twee en de overige dagen in drie shifts tussen 13.00 en 23.00 uur. Vooraf dient er te worden gereserveerd op haarlemculinair.nl. Een dag van tevoren wordt er vanuit de organisatie de gezondheidscheck gedaan waarbij de gasten moeten bevestigen dat zij geen gezondheidsklachten hebben.

Dit jaar is de goede doelenpartner van Haarlem Culinair Smulmarkt het initiatief Heel Haarlem Helpt. Op de menukaarten staat een logo en QR-code zodat gasten direct een bedrag kunnen doneren. Met het ingezamelde geld worden zorgmedewerkers, van in eerste instantie het Spaarne Gasthuis, voorzien van een Gouden Hart Biljet van € 40. Dit biljet, Het Haarlems Veertigje, kan worden ingewisseld bij meer dan 100 Haarlemse ondernemers.

- Advertentie -
Vorig artikelBoek: Sproetjes en Krasjes
Volgend artikelWandelen bij de Teva Halve van Haarlem
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.