IVN Paddenstoelendag… Op ontdekkingsreis naar paddenstoelen [geannuleerd!]

0

Deze dag gaat helaas niet door!

Ook dit jaar organiseert het IVN Zuid-Kennemerland weer de jaarlijkse Paddestoelendag in samenwerking met Staatsbosbeheer en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit evenement over de wereld van schimmels en paddenstoelen vindt dit jaar plaats op zondag 4 oktober op buitenplaats Elswout aan de rand van Haarlem.

Er zijn excursies, puzzeltochten en informatie en activiteiten over paddenstoelen voor volwassenen en kinderen. Door Corona zijn er extra maatregelen o.a. de 1,5 m. maatregel en er is helaas dit jaar geen knutseltafel en geen diapresentatie! Voor de excursies is het verplicht aanmelden via de website van het NPZK, www.np-zuidkennemerland .nl.

Paddenstoelen kan je het hele jaar door vinden. Maar vooral in de nazomer en in de herfst zie je ze het meest. Ook zijn er in sommige jaren meer paddenstoelen dan in andere jaren. Dat heeft te maken met de temperatuur en de hoeveelheid regen. Soms komen ze na een regenbui heel snel tevoorschijn. Ze schieten dan als paddenstoelen de grond uit… Door het plotselinge verschijnen en de snelle groei hebben paddenstoelen iets geheimzinnigs.

Vroeger werden ze met het bovennatuurlijke in verband gebracht, vandaar namen als heksenboleet, duivelsbrood en heksenkring. Paddenstoelen groeien ook lang niet altijd op dezelfde plek. Soms blijven ze jaren lang weg om dan opeens weer op te duiken. Een zoektocht naar paddenstoelen is altijd een ontdekkingsreis!

Paddenstoelenexcursies onder leiding van een IVN- Natuurgids zijn van 11.00 tot 16.00 uur (i.v.m. Corona verplicht aanmelden), kinderexcursies (zonder ouders) om 12.30 uur en om 14.30 uur (ook verplicht aanmelden), puzzeltocht voor het hele gezin -boekje de hele dag te verkrijgen aan de IVN info-balie, zonder aanmelden vooraf!-, sprookjesfiguren in het bos, Nico en Maya van Vertelkring “De blauwe kom” en Pim Lemmers met zijn honing. Alle activiteiten zijn gratis. Het parkeerterrein loopt gauw vol. Kom lekker op de fiets!

Info
IVN Paddestoelendag is van 10:30 uur tot 16:00 uur bij de koetshuizen op landgoed Elswout, Elswoutslaan 12, Overveen. Het beloofd ondanks de Corona een leuk ‘feest’ te worden! Meer informatie Marc van Schie, 06-22575748 of kijk op www.ivn.nl/zk.

Deze dag gaat helaas niet door!

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)