Vereniging Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk organiseert Bavodag 2020

0

3 oktober 2020 organiseert de vereniging Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem de jaarlijkse Bavodag. Op die dag is de kerk (vanaf 12.00 uur) gratis geopend voor publiek dat kan genieten van muzikale optredens.

De dag begint met de bespeling van het carillon door stadsbeiaardier Rien Donkersloot.

Muziek
Anton Pauw speelt op het wereldberoemde Müller-orgel, ook samen met Simon Bruul op trompet en Annette Boland, sopraan. Achtereenvolgens treedt Annelies Kole, Haarlems harpiste op, gevolgd door Hanneke Rouw, cello met begeleiding op piano door Masja Galperina. Zij spelen ook een muzikaal intermezzo tussen de presentatie van twee nieuwe boeken – uitgaven van de Vereniging.

Boeken
Om 16.00 uur presenteren de bekende Haarlemse fotografen Chris Hoefsmit en zijn zoon Jurriaan hun nieuwe fotoboek dat prachtige foto’s bevat van de Bavo en 16.30 uur presenteert Koen Vermeij zijn historische roman. Na afloop van de presentaties zijn de boeken ook te koop, en vanaf 5 oktober ook in de Bavowinkel en bij diverse boekwinkels in Haarlem en omstreken.

Het boek “Haarlem voor Bavo!” gaat € 17,50 kosten; het fotoboek € 19,95. Leden van de Vriendenvereniging krijgen 10% korting.

Advertentie