Kunstlijn-tentoonstelling “De aanraking als reikwijdte”

0

Reikwijdte, soms zijn de dingen vlakbij soms ook veraf. Voor keramiste Sarah Michael begint alles wat ze maakt zijn leven op haar draaischijf. Ze gebruikt veel kleuren en verwerkt veel humor in haar beelden. De reikwijdte die mensen hebben tot haar keramiek is ook haar drive.

Ze vind het belangrijk dat mensen haar werk kunnen aanraken. Net als fotograaf Dik Bol is de mens daarbij een belangrijke inspiratiebron. Voor hem is de menselijke reikwijdte de maat der dingen. Hij heeft met mensen uit verschillende culturen samengewerkt. Hun verhaal was voor hem vaak een inspiratiebron. Mooi te zien hoe ze hun talenten gebruiken. Samen geven Dik en Sarah vorm aan dit thema in het Vrijwilligerscentrum Haarlem, waar BUUV aan bewoners een platform bied om met elkaar in contact te komen.

Dik Bol: “Vanaf de jaren tachtig ben ik ook straatfotograaf en heb een groot aantal fotoreizen naar landen in Europa, Zuidelijk Afrika en Midden Amerika gemaakt. Voor sociale projecten ben ik in Nicaragua, Peru, Marokko, Kenia, Ethiopië en Zimbabwe geweest. Voor onderwijsprojecten heb ik samen gewerkt met docenten en studenten uit Portugal, Ierland, België en Polen. Het was heel fijn om met de mensen daar samen te werken en te fotograferen.”

Sarah Michael: “Ik kom uit Engeland maar woon al bijna 30 jaar in Nederland. In Engeland heb ik textiel ontwerp gestudeerd. Om Nederlands te leren ben ik een keramiek les gaan volgen onder begeleiding van Wim Borst en daar raakte ik verknocht aan keramiek! Ik heb in diverse keramiek ateliers gewerkt en sinds 1995 werk ik in mijn eigen atelier in De Zilk.

Info
Informatiepunt Haarlem Sámen!
Gedempte Oude Gracht 20, 2001 GR Haarlem.
Kunstlijnweekend 31 okt – 1 november 2020
Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)