Expositie “Jansje Hals”

0

In Fotogalerie De Gang is vanaf 18 mei de expositie ‘Jansje Hals’ te zien van de fotografen Lukas Göbel en Theo Captein, met medewerking van de styliste Pythia Tarenskeen.

De Wereld van Jansje bestaat in mei 10 jaar. De ingang van de medewerkers ligt in de Peuzelaarsteeg, waar, volgens overlevering, ook de achterdeur van het atelier van Frans Hals op uit kwam. Om het jubileum te vieren zijn alle medewerkers individueel geportretteerd in de stijl en sfeer van Frans Hals. Daarnaast is een drietal groepsportretten (‘schuttersstukken’) gemaakt.

De opening door Tillie van der Poel, voorzitter van de Stichting Jansje van Goor, zal op donderdag 17 mei om 16.00 uur plaatsvinden in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24, waarbij de medewerkers van De Wereld van Jansje in het zonnetje worden gezet. Aansluitend kunt u tot 18.00 uur de foto’s bekijken.

De expositie is geopend t/m 18 september 2018. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

Deze expositie is mogelijk gemaakt door De Doopsgezinde Stichting Dowilvo, Kerk en Wereld en het Jan Pieter van Vredefonds.

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.30 uur.
De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl.

Voor meer informatie over de fotografen zie: www.lukasgobel.com en www.theocaptein.nl.

Advertentie