Resto VanHarte organiseert Social Food Festival in Haarlem

Haarlemse sociale eetinitiatieven verenigen zich in festival voor de buurt

0

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert op zondag 8 juli een Social Food Festival in Haarlem onder de noemer ‘Heel Haarlem Kookt! Het festival vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur in het Burgemeester Reinaldapark.

Zo’n tien verschillende Haarlemse sociale eetinitiatieven, waaronder Resto VanHarte, koken hier samen voor de buurt. Verder is er live muziek van onder andere Mashup, Legend, Michel Geeven, Angelo Kok, Tim Oling en DJ Dennis. Haarlem 105 maakt een live uitzending vanaf het festival en er zijn ook leuke activiteiten voor de kinderen. De entree is gratis en de gerechten zijn relatief laag geprijsd. Iedereen is welkom om buurtgenoten te ontmoeten en gezellig een hapje mee te eten. Kom dus langs en doe mee!

Samen koken voor de buurt
Tijdens Heel Haarlem Kookt! koken meer dan tien sociale eetinitiatieven samen voor de buurt. Enige voorwaarde voor deelname is dat ze gevestigd zijn in Haarlem en geen winstoogmerk hebben. Deelnemers zijn onder andere Resto VanHarte, Buurtcoöperatie Turquoise, zes verschillende initiatieven vanuit DOCK, met onder andere een Somalische en Syrische Kookgroep, Antonius Kookt en Ontmoet Elkaar in Parkwijk. Met het Social Food Festival verbindt Resto VanHarte verschillende eetinitiatieven in de stad en creëert ze een gezamenlijk podium. Buurtbewoners krijgen de kans om kennis te maken met elkaar en met de verschillende eetinitiatieven in hun stad.

Betaalbaar voor iedereen
Resto VanHarte wil lekker en gezond uit eten gaan bereikbaar maken voor alle mensen in de samenleving. Overal in Nederland worden foodfestivals georganiseerd, maar deze worden door hun opzet en prijzen vaak vooral bezocht door mensen met een goed inkomen. Resto VanHarte wil deze ervaring ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs. ‘Heel Haarlem Kookt!: is daarom laagdrempelig in opzet en in prijzen. De entree is gratis en de gerechten kosten tussen de één en drie euro. Afgelopen jaar organiseerde Resto VanHarte ook al een klein social foodfestival in Haarlem. Waar de nadruk toen lag op het bereiken en betrekken van kinderen uit de buurt, is het nu een festival voor alle Haarlemmers.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.