Haarlemse Raadsfracties willen zonne-energie opwekken op het station

0

De Haarlemse raadsfracties van het CDA, de ChristenUnie, de PvdA, de Actiepartij en D66 dienen vandaag een motie in om nu echt haast te maken met de aanleg van zonnepanelen op het dak van station Haarlem.

Het is inmiddels een jaar geleden dat CDA-raadslid Ron Dreijer samen met PvdA-raadslid Isabelle Wisse het initiatief nam om te pleiten voor de winning van zonne-energie op het station. Op dat moment bestonden er net lichtgewicht, meebuigende panelen die ook op de dakconstructie van het station van Haarlem zouden kunnen. De panelen zouden zelfs zo aangelegd kunnen worden dat ze vanaf de straat niet te zien zouden zijn. De motie die zij daarover indienden werd aangenomen.

Gebleken is dat er vooralsnog geen schot zit in de gesprekken met ProRail en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed om de zonnepanelen ook daadwerkelijk geplaatst te krijgen. Ondanks het feit dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed recent een versoepeling van het adviesbeleid over zonnepanelen heeft afgekondigd. Daarom roepen het CDA en de ChristenUnie, samen met de PvdA, de Actiepartij en D66, op om nogmaals het gesprek aan te zwengelen. Deze keer met ook het verzoek om ook zichtbare gedeelten van het stationsdak vol te leggen met zonnepanelen, die volgens de raadsfracties ook in dezelfde kleur als het dak uitgevoerd kunnen worden.

- Advertentie -
Vorig artikelInformatiebijeenkomst Prostaatkanker
Volgend artikelMet elkaar de verjaardag van de stad beleven
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.